man Model National Știri

O știre deosebit de importantă a trecut aproape neobservată: Un general român din Sibiu a preluat conducerea flancului de sud-est al NATO

Astfel, Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO va avea în subordine Unitatea de Integrare a Forțelor NATO din Bulgaria și Unitatea de Integrare a Forțelor NATO din România.

Generalul Dragoș-Dumitru IACOB a semnat ordinul pentru acest nou aranjament de comandă și control al Forțelor Terestre NATO dislocate în flancul sud-estic al Alianței, în cadrul ceremoniei de predare-primire organizată la sediul central al  Diviziei Multinaționale Sud-Est, la București.

Pe lângă comandanții MNC-SE, MND-SE, NFIU-BGR, NFIU-ROU și statele lor majore respective, la acest eveniment au participat comandantul Grupului de luptă multinațional NATO (națiunea-cadru Franța) dislocat în România, comandantul Grupului de luptă multinațional NATO (națiunea-cadru Italia) dislocat în Bulgaria și comandantul Comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud Est.

Generalul-maior IACOB a prezentat audienței planul său de campanie pentru următorii 3 ani, ordinele sale și planul integrat de instruire al MNC-SE și al unităților nou-înființate pentru anul 2023.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *