Life Lifestyle National Natural plandemia covid-19 Technology

EXCLUSIV: De ce Marea Britanie a așteptat 3 luni pentru a dezvălui datele care arată riscurile grave ale v@ccinului C0VID?

Guvernul U.K a publicat pe 25 ianuarie 2023 un raport care arată riscul apariției efectelor adverse grave ale vaccinurilor cu ARN mesager.

Deși oficialii din domeniul sănătății au avut la dispoziție aceste informații încă din 25 octombrie 2022, aceștia nu și-au schimbat recomandările până în ziua în care raportul a fost făcut public, atunci când au anunțat că nu vor mai recomanda boostere COVID-19 pentru persoanele sănătoase de sub 50 ani.

De asemenea, ei au anunțat că vor întrerupe distribuirea gratuită a primelor doua doze de vaccin.

Așadar, de ce a amânat guvernul UK timp de trei luni dezvăluirea acestor date?

Dr John Campbell, Ph.D., un fost profesor de asistenți, dar și un fost pro-vaxxer,  a analizat datele utilizate în acest raport, prin care a calculat câte persoane au trebuit să fie vaccinate în diferite grupe de vârstă și profiluri de risc pentru a evita o singura spitalizare. Apoi a comparat rezultatele cu datele de specialitate privind efectele adverse grave raportate în urma vaccinurilor cu ARN mesager, Pfizer și Moderna.

Raportul s-a bazat pe o prezentare din octombrie 2022 a Agenției de Securitate a Sănătății din Regatul Unit în fața Comitetului mixt pentru Vaccinare și Imunizare.

Studiul din Marea Britanie a analizat „numărul de persoane necesar să se vaccineze” în funcție de grupa de vârstă, pentru a preveni spitalizarea sau „spitalizarea gravă”. Prin „spitalizare gravă „ înțelegem atunci când cineva are nevoie de oxigen sau de un ventilator – deși Campbell a remarcat că oxigenarea bolnavilor în spitale este o practică destul de uzuală.

De exemplu, furnizorii de servicii medicale ar trebui să vaccineze 43.000 de persoane din grupa de vârstă cuprinsă între 50 și 59 de ani pentru a preveni o singura spitalizare și mai mult de 256.400 de persoane, din aceasi grupă de vârstă, pentru a preveni o spitalizare gravă.

În studiile clinice asupra vaccinului Moderna s-a constatat ca riscul aparitiei unor efecte adverse grave a fost de 15,1 la 10.000 doze. Cu alte cuvinte, 1 din 662 de vaccinuri administrate au produs un efect advers grav.

În cazul vaccinului Pfizer, riscul unor efecte adverse grave a fost de 10,1 la 10.000, ceea ce se înseamnă ca 1 din 990 de vaccinuri administrate a generat un efect advers grav.

Potrivit studiului, au existat în medie, 12,5 de efecte adverse grave la 10.000 de persoane vaccinate, adică 1 din 800. Vorbim așadar de un total de 1.250 de efecte adverse grave la fiecare 1 milion de persoane vaccinate.

Datele din studiile inițiale nu au fost stratificate în funcție de vârstă, iar companiile farmaceutice nu au pus la dispoziție caracteristicile participanților.

Studiul guvernului britanic a estimat „numărul necesar pentru vaccinare” pentru prima și a doua doză dar și pentru doza booster din toamnă.

Pentru a ilustra rezultatele generale ale studiului, Campbell a oferit câteva exemple din datele acestuia, care analizează boosterele din toamnă.

După cum am putut observa, riscul unor efecte adverse grave ale vaccinurilor este de aproximativ 1 la 800.

În ceea ce privesc riscurile de spitalizare, în grupa de vârsta cuprinsă între 20 și 29 ani, ar trebui să se administreze 1 169.200 de doze booster pentru a preveni o singură spitalizare și ar trebui să se administreze 706.500 de doze booster pentru a preveni o singură spitalizare gravă.

„Deci, putem vedea în mod clar că riscul unui efect advers este mult mai mare decât riscul de spitalizare, pentru această grupă de vârstă”, a spus Campbell.

Pentru categoria de vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani, 256.400 de persoane au trebuit să fie vaccinate cu doza booster pentru a preveni o singura spitalizare gravă. Pentru aceasta grupă de vârstă, chiar și în rândul persoanelor din categoria cu risc ridicat, 18.600 de persoane ar trebui să se vaccineze cu doza booster pentru a preveni o singură spitalizare gravă.

Pentru categoria de vârstă cuprinsă între 60 și 69 de ani, 600 de persoane ar trebui să fie vaccinate cu cea de-a treia doză de vaccin pentru a preveni o spitalizare, iar 27.300 ar trebui să fie vaccinate cu doza trei pentru a preveni o spitalizare gravă.

Pentru persoanele din grupa de vârstă de peste 70 de ani, 800 de oameni ar trebui să fie vaccinați cu doza booster de vaccin pentru a preveni o singură spitalizare, iar 7.500 ar trebui să fie aibă doza booster pentru a preveni o singură spitalizare gravă.

Prin urmare, chiar și pentru această grupă de vârstă, beneficiile vaccinării cu doza booster din toamnă au fost minime, sau chiar inexistente, în comparație cu riscul unui efect advers, a spus Campbell.

Campbell a examinat, de asemenea, datele studiului privind persoanele nevaccinate. Pe baza datelor din iulie 2022, în rândul persoanelor de peste 70 de ani, 414 persoane dintr-un milion au fost internate în spital din cauza COVID-19. Dintre persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani, 14,5 persoane dintr-un milion au fost spitalizate cu COVID-19. Persoanele nevaccinate din grupa de vârstă de peste 70 de ani au avut o rată de spitalizare gravă de 50,9 la un milion.

Rata de spitalizare gravă a acelora care au avut trei doze de vaccin, din această categorie de vârstă, a fost de 32 la un milion.

Datele au arătat, de asemenea, 1.250 de efecte adverse grave la un milion de persoane vaccinate.

În concluzie, în ciuda „schimbării masive” în analiza riscurilor și beneficiilor vaccinurilor, care era deja clară în prezentarea din octombrie: „Comitetul mixt pentru vaccinare și Imunizare a continuat fără nicio modificare programul de vaccinare cu doza trei din toamnă.” a evidențiat Campbell.

Nu spun că Comitetul greșește, nu am voie să fac asta, dar mă întreb de ce nu și-au modificat niciuna dintre recomandările adresate populației în lumina acestor dovezi… Mi se pare dificil să explic, dar asta e, să o lăsăm așa”.

traducere de Nicoleta Păun

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *