man Model National Știri

Organizația blasfemiatoare Templul satanic deschide o clinică pentru avorturi în New Mexico, în timp ce creștinii sunt amendați pentru că spun rugăciuni în locuri publice

Templul Satanic va deschide o clinică medicală în New Mexico pentru a oferi „avorturi gratuite cu medicamente religioase” și va numi unitatea „Clinica Satanică de Avort a Mamei lui Samuel Alito”, în batjocură la adresa judecătorului Samuel Alito de la Curtea Supremă de Justiție, care a fost autorul opiniei care a răsturnat Roe vs. Wade, potrivit FoxNews.

TST Health, noua ramură de servicii medicale a organizației religioase non-teiste, va oferi examinări și programări de tele-sănătate pentru a furniza pacienților pastile de avort. Aceste servicii vor fi oferite gratuit ca parte a „ritualului de avort” al Templului satanic, deși pacientele trebuie să plătească în continuare medicamentele de la o farmacie, care costă de obicei în jur de 90 de dolari, potrivit site-ului TST Health. Unitatea din New Mexico va fi folosită  de personal medical licențiat și își va pune serviciile la dispoziția rezidenților statului care au cel puțin 17 ani, sunt însărcinate până la 11 săptămâni și sunt eligibile din punct de vedere medical pentru un avort.

Unitatea a fost numită după mama judecătorului Alito, deoarece Alito a scris opinia majoritară în cazul Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization, care a răsturnat cauza Roe v. Wade și a stabilit că Constituția Statelor Unite nu conferă dreptul la avort.

„În 1950, mama lui Samuel Alito nu avea opțiuni și uite ce s-a întâmplat”, a declarat Malcolm Jarry, cofondator al Templului Satanic. „Înainte de 1973, medicii care efectuau avorturi își puteau pierde licența și puteau merge la închisoare. Numele clinicii are rolul de a le reaminti oamenilor cât de important este să aibă dreptul de a-și controla propriul corp și potențialele ramificații ale pierderii acestui drept.”  

Templul satanic a fost cofondat de Jarry și Lucien Graves în urmă cu un deceniu pentru a fi o organizație satanică bazată pe credință care să îndeplinească cerințele pentru a primi beneficii și privilegii guvernamentale ca o organizație religioasă, dar fără a crede într-o divinitate. Misiunea sa declarată este de a „încuraja bunăvoința și empatia, de a respinge autoritatea tiranică, de a susține bunul simț practic, de a se opune nedreptății și de a întreprinde acțiuni nobile”. Grupul revendică autonomia corporală și „libertatea de a jigni” ca fiind sacrosancte în principiile sale fundamentale. A stârnit indignare la nivel național prin înființarea de cluburi Satana după orele de școală, prin instalarea de statui ale lui Baphomet în expozițiile de sărbători publice și prin contestarea interdicțiilor de avort din partea statului, susținând că „ritualul său de avort” este o practică religioasă esențială protejată în conformitate cu Legile de Restaurare a Libertății Religioase din stat. 

Templul satanic a declarat că speră să își extindă operațiunile de avort în alte state ca parte a campaniei sale de revendicare a avortului ca fiind un sacrament religios protejat de Primul Amendament și de legea federală.

 „TST este mândru să extindă opțiunile de reproducere pentru membrii noștri. Acesta este doar începutul”, a declarat Erin Helian, director executiv al campaniilor. „Vom rămâne fermi în timp ce continuăm lupta pentru a susține justiția în materie de reproducere în Statele Unite.”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *