man Model National Știri

Donald Trump, declarații îngrijorătoare: Suntem în pragul unui război nuclear. Dacă eram eu președinte, puteam negocia în 24 de ore încheierea acestui război oribil care se intensifică rapid

Fostul președinte american Donald Trump a publicat miercuri o serie de materiale video scurte în care cere o detensionare militară în războiul din Ucraina, după invadarea de către Rusia a acestei țări, și dă asigurări că, dacă ar mai fi fost el președinte, acest conflict nu ar fi avut loc, transmite EFE, citat de Știrile TVR.

”Dacă aș fi eu președinte (al SUA), războiul Rusia-Ucraina nu ar fi avut loc niciodată (…) Nici într-un milion de ani. Dar chiar și acum, dacă aș fi eu președinte, aș putea negocia în 24 de ore încheierea acestui război oribil care se intensifică rapid’, a susținut Trump într-una dintre înregistrările video.

Trump a cerut, conform sursei citate, o reducere imediată a tensiunilor și restabilirea păcii în Ucraina, lansând totodată un atac la adresa președintelui democrat Joe Biden, pentru că face ”ceea ce acum 10 luni spunea că ar provoca cel de-al Treilea Război Mondial: trimite tancuri americane în Ucraina”.

”Slăbiciunea și incompetența lui Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear”, a afirmat Trump.

Trump susține că, ”atunci când va fi președinte”, SUA vor fi din nou o țară ”puternică”, pentru că ”acum nu ne respectă”. ”Acum doi ani și jumătate mulți ne respectau”, a adăugat el, referindu-se la perioada în care el se afla încă la Casa Albă.

”Trebuie să punem capăt acestui război ridicol și să cerem pace în Ucraina acum, înainte ca situația să se înrăutățească”, a insistat el. 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *