Eveniment finance Politică Politics Societate

CARDUL DE ENERGIE: MINISTRUL INVESTITIILOR ANUNTA CAND SE FAC PRIMELE PLATI – Distribuirea acestora incepe din 1 februarie. Documentele necesare pentru a beneficia de ajutorul de stat

Ministrul Investitiilor, Marcel Bolos (foto), a declarat miercuri, 25 ianuarie 2023, ca distribuirea cardurilor de energie va incepe din 1 februarie iar primele plati pentru ajutorul de incalzire se vor putea face din 20 februarie.

Bolos a precizat ca pentru a beneficia de ajutorul de stat, beneficiariiau nevoie de cartea de identitate, cardul de energie si factura doveditoare pentru plata emisa de furnizori. Ministrul a mai precizat ca sunt patru milioane de beneficiari. Acesta a mai adaugat ca beneficiarii care nu sunt acasa in ziua in care ar urma sa se livreze cardul vor fi anuntati printr-o scrisoare cu confirmare de predare-primire.

Iata declaratiile facute de Marcel Bolos:

Asa cum am promis, incepand cu data de 1 februarie va avea avea loc distribuirea cardurilor de energie, iar cu data de 20 februarie se vor putea face primele plati aferente ajutorului de incalzire, cu cele trei documente pe care le stim deja: cartea de identitate, cardul de energie si factura doveditoare pentru plata si datoria pe care beneficiarii nostri o au la furnizorul de energie. Ma bucur ca am ajuns la acest moment si ca avem toate echipamentele pregatite.

Patru milioane de beneficiari

In zilele urmatoare cardurile de energie se distribuie catre directiile teritoriale ale Postei Romane, asa incat procesul speram sa decurga in conditii normale si termenul de 20 februarie sa fie cel de la care beneficiarii ajutorul respectiv pot efectua plati. Sunt patru milioane de beneficiari. S-ar putea ca, dupa verificarile pe care le facem, dupa cum se cunoaste, atat pentru cei care locuiesc impreuna la aceeasi adresa, care sunt fara nomenclator stradal sau cu nomenclator stradal si nu si-au operat in cartea de identitate domiciliul sau cei care, prin interogarea bazelor de date ale ANAF, depasesc venitul de 2.000 de lei, este posibil ca, in anumite situatii, sa trebuiasca sa-i excludem de pe lista de beneficiari. Incercam ca, pana pe data de 15 februarie, sa viram banii la Posta Romana”.
Ajutorul se acorda in doua transe, a cate 700 lei fiecare.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *