Life Lifestyle National Natural Schismatici Technology

Starețul Lavrei Pecerska are dosar penal pentru că l-a numit pe schismaticul Dumenko autosfințit

Mitropolitul Pavel, starețul Lavrei Peșterilor în cinstea Adormirii Maicii Domnului din Kiev. Imagine: 24tv.ua

Mitropolitul Pavel, starețul Lavrei Peșterilor în cinstea Adormirii Maicii Domnului din Kiev. Imagine: 24tv.uaMitropolitul Pavel, starețul Lavrei Peșterilor în cinstea Adormirii Maicii Domnului din Kiev. Imagine: 24tv.ua

În ziua de 17 ianuarie 2023, Procuratura Generală a Ucrainei (PGU) a început urmărirea penală împotriva starețului Lavrei Peșterilor în cinstea Adormirii Maicii Domnului din Kiev, Mitropolitului Pavel (Lebed).

Dosarul împotriva arhiereului Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost deschis în temeiul art. 161, partea a 2-a, din Codul penal al Ucrainei („Încălcarea egalității cetățenilor pe motiv de rasă, naționalitate sau preferințe religioase”), a comunicat parlamentarul Iaroslav Iurcișin pe canalul său de Telegram.

Potrivit politicianului, lui i-a părut că declarațiile Mitropolitului Pavel din predica sa de Crăciun despre conducătorul așa numitei Biserici Ortodoxe a Ucrainei, Epifanie (Dumenko) seamănă discordie între credincioși.

Iurcișin a confirmat că pe baza sesizării sale la PGU a fost intentat un dosar împotriva starețului Lavrei.

În timpul predicii în biserica în cinstea Sf. Agapit din Lavra Peșterilor, Mitropolitul Pavel l-a numit pe conducătorul BOaU Epifanie (Dumenko) autosfințit, iar pe conducătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Kievului Filaret (Denisenko) – un schismatic.

Deputatul Iurcișin nu a menționat însă că în cadrul aceleiași omilii, Mitropolitul Pavel i-a îndemnat pe enoriașii Bisericii Ortodoxe Ucrainene la tăcere și rugăciune și, de asemenea, să nu cedeze vreunei provocări din partea reprezentanților BOaU.

Mitropolitul Pavel, starețul Lavrei Peșterilor din Kiev, a spus că se lucrează asupra distrugerii Ucrainei nu numai din exterior, ci și din interior.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *