man Model National Știri

Prim-ministrul vaccinist al Noii Zeelande, demisie în lacrimi. VIDEO

Prim-ministrul vaccinist al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat, cu ochii în lacrimi, că se va retrage din funcție înainte de 7 februarie, potrivit Just The News.

Ardern, în vârstă de 42 de ani, a devenit cea mai tânără femeie prim-ministru din istorie și, în general, cel mai tânăr prim-ministru al națiunii din ultimii 150 de ani, atunci când a preluat funcția la vârsta de 37 de ani, în 2017. Ulterior, ea a obținut realegerea în 2020. În prezent, alegerile generale sunt programate pentru 14 octombrie.

În anunțul deciziei sale, Ardern și-a atribuit demisia unei lipse de energie necesară pentru a continua să conducă națiunea.

„Aproape de sfârșitul anului m-am gândit că trebuie să-mi acord vara pentru a mă gândi cu adevărat dacă am sau nu ceea ce este necesar pentru a continua. Odată ce mi-am dat seama că nu, am știut că, din păcate, nu prea aveam altă alternativă decât să predau acum ștafeta”, a declarat ea, potrivit CNN.

Membră a Partidului Laburist, Ardern a preluat funcția după ce a format un guvern de coaliție cu New Zealand First, în timp ce a aranjat un acord de încredere și de susținere a ofertei cu Partidul Verde. Partidul ei a obținut o majoritate absolută în 2020.

Vaccinistă convinsă, Ardern a afirmat în 2021 că singura șansă să scăpăm de pandemie este prin vaccinare.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *