Eveniment finance Politică Politics Societate

FINANTARE DE LA STAT PENTRU LOCUINTELE DEMNITARILOR – Guvernul a adoptat hotararea. Primesc 18.000 de lei pe an (Document)

Guvernul condus de Nicolae Ciuca a adoptat hotararea pentru stabilirea plafonului maxim al cheltuielilor privind locuinta de serviciu, cheltuielilor de cazare si deplasare a prefectilor si subprefectilor, aferente anului 2023.

Astfel, in 2023, pentru fiecare functie de prefect, respectiv subprefect, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, plafonul maxim privind cheltuielile pentru locuinta de serviciu, cheltuielile pentru cazare si cheltuielile pentru deplasarea dus-intors intre municipiul in care are sediul institutia prefectului si localitatea in care isi au domiciliul prefectul si subprefectul a fost stabilit la 18.000 lei, respectiv 1.500 lei lunar.
Sumele pentru decontarea cheltuielilor se asigura din bugetul Ministerului Afacerilor Interne condus de Lucian Bode (foto) prin bugetele institutiei prefectului. Plafonul maxim pentru anul 2023 a fost mentinut la nivelul celui stabilit in 2022.

Chirie in valuta, decontare in lei

In situatia in care chiria este stabilita in contractul de inchiriere la un nivel superior plafonului maxim, suma decontata nu va depasi valoarea plafonului maxim. In situatia in care chiria este stabilita in contractul de inchiriere in valuta, decontarea se va efectua in lei, la cursul valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data stipulata in contractul de inchiriere pentru plata chiriei, iar in lipsa acestei mentiuni, la data de 15 a lunii respective, fara a se depasi valoarea lunara a plafonului maxim.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *