man Model National Știri

Ciclistul Lieuwe Westra a murit subit la doar 40 de ani. Acesta ar fi fost găsit în stare de inconștiență la sediul firmei sale din Olanda

Ciclistul Lieuwe Westra a murit după ce a fost găsit în stare de inconștiență la sediul firmei sale din Olanda, scrie TheMirror.

Eforturile de a-l salva pe fostul ciclist profesionist olandez cu ajutorul manevrelor de resuscitare s-au dovedit a fi ineficiente. În timpul carierei sale de opt ani de ciclism profesionist, Westra a participat de cinci ori la Turul Franței, terminând cursa epuizantă de trei săptămâni de trei ori.

Starul olandez a obținut 13 victorii în timpul scurtei sale cariere profesioniste, care a inclus prestigioasa cursă pe etape Paris-Nisa din 2012. Westra a jucat, de asemenea, un rol cheie în echipa Astana în timpul Turului Franței 2014, ajutându-l pe coechipierul Vincenzo Nibali să obțină victoria la general.

Biograful și prietenul său, Thomas Sijtsma, i-a anunțat moartea pe Twitter: 

„Lieuwe Westra (40 de ani) a decedat sâmbătă după-amiază.”.

Sijtsma subliniase că nu există „nicio sugestie de sinucidere” în acest stadiu, așa cum speculează unele canale de mass-media.

Poreclit Bestia, Westra a alergat pentru Vacansoleil și Astana înainte de a se retrage brusc din sport în 2017, la vârsta de 34 de ani, deși avea un contract încheiat pentru acel an cu Wanty-Gobert. După ce s-a retras, starul olandez a condus un hotel de ciclism în Spania.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *