Bitcoin finance Politică Politics Societate

BITCOIN RECUPEREAZA PIERDEREA DECLANSATA DE COLAPSUL FTX – Ce sanse are cea mai puternica criptomoneda sa mentina pragul de 21.000 dolari

Pretul Bitcoin a atins un maxim al ultimelor doua luni in week-end, recuperand pierderea declansata de colapsul bursei cripto FTX din noiembrie 2022. Cea mai puternica criptomoneda a crescut cu peste 20% in cateva zile, reusind sa se mentina peste pragul de 21.000 dolari de la inceputul acestei saptamani. Capitalizarea de piata a criptomonedelor a depasit, de asemenea, luni, 16 ianuarie, pragul de un trilion de dolari. Insa este acest nou „bull market” un trend stabil?

Gilda Popa

Cresterea Bitcoin (BTC) a survenit si pe masura ce dezbaterea publica privind plafonul datoriei SUA se intensifica, noteaza CoinDesk.

Intr-o scrisoare adresata vineri, 13 ianuarie, liderilor de partid, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a cerut Congresului sa ridice plafonul datoriei cat mai curand posibil, avertizand ca guvernul va atinge o limita de imprumut de peste 30 de trilioane de dolari pe 19 ianuarie.

Consideram ca principalul factor din spatele acestei cresteri de 20% a BTC in ultima saptamana este faptul ca unele temeri macro se diminueaza pe fondul unor date economice pozitive la nivel global. Acestea includ cifre care indica diminuarea inflatiei in SUA, cresterea numarului locurilor de munca in Europa, statistici privind reducerea somajului, dar si faptul ca, recent, China a ridicat multe dintre restrictiile la frontiera. Aceasta schimbare a sentimentului s-a reflectat in piata futures BTC”, a scris Bradley Duke, co-CEO la ETC Group, potrivit CoinDesk.

Marti, 17 ianuarie, Bitcoin mentine pragul de 21.000 dolari, in timp ce Ether s-a apropiat recent de 1.600 de dolari, in crestere cu aproximativ 18% in ultimele 7 zile.

Capitalizarea totala a pietelor cripto a depasit 1 trilion de dolari

Capitalizarea totala a pietelor cripto a depasit 1 trilion de dolari la inceputul acestei saptamani, iar investitorii au lichidat aproape 500 de milioane de dolari din pozitiile short.

Intre timp, Crypto Fear & Greed Index – care indica apetitul investitorilor pentru risc – a atins 45, fiind inca pe teritoriul fricii, dar de peste sase ori mai mare decat era in iunie.

Craig Erlam, analist senior de piata la compania Oanda, a remarcat ca actualul optimism al investitorilor ar putea fi temporar. Pe masura ce companiile din industria cripto vor raporta situatia financiara in saptamanile urmatoare, aceasta tendinta de crestere a preturilor criptomonedelor ar putea sa se inverseze.

Intrebarea este daca noul raliu al preturilor va spori acel nou sentiment de speranta in piata cripto sau va strica petrecerea inainte ca aceasta sa inceapa cu adevarat. Inca nu e clar daca aceasta crestere a pretului Bitcoin este o renastere sau doar o scurta revenire Ar trebui sa dureze cateva saptamani interesante”, a scris Craig Erlam.

Valoarea de piata cumulata a tuturor criptomonedelor a depasit pragul de 1 trilion de dolari pentru prima data de la inceputul lunii noiembrie, potrivit CoinGecko, atingand luni la 1,02 trilioane de dolari, relateaza Forbes.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *