man Model National Știri

Căderea bisericilor în Ucraina: Guvernul de la Kiev vrea să demoleze clădirea unei biserici ortodoxe, pentru că ar fi afiliată Rusiei

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Clădirea unei biserici, situate în centrul orașului Kiev, ar putea fi „dezmembrată”, a anunțat ministrul Culturii din Ucraina. Este vorba despre o biserică afiliată Rusiei, potrivit Sky News, citat de ȘtiripeSurse. 

Autoritățile ucrainene susțin dezmembrarea clădirii unei biserici ortodoxe afiliate la Rusia din Kiev, a declarat joi Oleksandr Tkașenko, ministrul Culturii din Ucraina.

Biserica se află pe locul Muzeului Național de Istorie a Ucrainei din centrul Kievului. Ea se află lângă ruinele bisericii Desyatynna din secolul al X-lea.

Oleksandr Tkașenko a mai spus că Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei deține ilegal locul clădirii încă din 2008.

El a adăugat că aceasta a fost ridicată fără nicio autorizație de construcție. Muzeul a intentat un proces pentru demolarea bisericii în 2020, care este încă în curs de desfășurare, o audiere urmând să aibă loc pe 18 ianuarie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *