man Marea Resetare Model National

Partea întunecată a Inteligenței Artificiale: Adevărul înfricoșător despre ChatGPT – Avertismentul lui Jordan Peterson

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Psihologul clinician și profesorul Jordan Peterson vorbește, într-o conferință, despre sistemul IA ChatGPT – Generative Pre-trained Transformer, un chatbot lansat de OpenAI în noiembrie 2022. Profesorul a interacționat cu acest sistem pentru a vedea ce capacități are, iar ceea ce ne dezvăluie este înfricoșător.

Mai jos oferim transcrierea fragmentului tradus din conferință:

ChatGPT – acest sistem IA, modelul său general de procesare a limbajului a fost lansat cu aproximativ o săptămână în urmă și am interacționat cu el. Este un sistem AI și este practic antrenat în baza unui corpus masiv de text. Și-a derivat modelele din analiza vorbirii umane, în esență. Nu folosește încă date reale, dar acest lucru se va întâmpla cu siguranță în anul următor.

ChatGPT analizează un corpus foarte mare de text și acest corpus sporește tot timpul. Acum este deja destul de sofisticat. Am interacționat cu el săptămâna trecută. Am scris aceste două cărți 12 Reguli pentru viață și apoi Dincolo de ordine. Iată ce i-am cerut să facă: I-am spus să-mi scrie un eseu care să fie a 13-a regulă, adăugată la Dincolo de ordine, scris într-un stil care să combine [principii din] Biblia King James și din Tao Te Ching. Este destul de dificil. Îmbinarea tuturor acestor trei [surse] este ceva imposibil. Ei bine, a scris [eseul] în aproximativ 3 secunde, patru pagini! Și nu îmi este clar că aș putea spune că nu eu l-am scris. Și este destul de impresionant faptul că poate face asta, într-un mod perfect sub aspect gramatical și destul de impresionant din punct de vedere filosofic.

De asemenea, i-am cerut să scrie un eseu despre asocierile dintre versiunea taoistă asupra moralității etice și etica evidențiată în Predica de pe Munte. A făcut asta într-un mod sclipitor. Din nou, a durat aproximativ 3 secunde.

A existat un informatician care a susținut că lucrează cu Tesla. El a adresat o întrebare ChatGPT. A spus: lucrez pentru Elon Musk, dar nu am făcut mare lucru în ultima săptămână, așa că trebuie să-mi scrii zece puncte despre ceea ce probabil aș fi făcut ca inginer la Twitter. Ce zece lucruri am făcut săptămâna trecută care au fost productive și valoroase? Și, dacă nu te deranjează, scrie-mi codul de computer care însoțește fiecare proiect. Și a efectuat și această sarcină, în 3 secunde. Iar codul de computer funcționează.

Apoi un profesor universitar [a apelat la ChatGPT]. S-a gândit că orice student va putea scrie orice eseu pe orice subiect cu ChatGPT. Apropo, cineva l-a supus unui test SAT și a obținut un punctaj aproximativ la fel de bun ca al unui student mediu dintr-o universitate publică bună. Asadar, atât de inteligent este. Acesta este practic un test de IQ. Profesorul i-a spus să scrie un eseu – i-a dat un subiect, [sistemul IA] a scris eseul, apoi [profesorul] i-a spus „Acum dă-i o notă [eseului]”. Dacă putem automatiza studenții, ar trebui să putem automatiza și profesorii. Astfel, [sistemul IA] a oferit o analiză completă și cuprinzătoare a propriului eseu, oferind o notă.

Altcineva a cerut ChatGPT să scrie scenariul și să descrie personajele pentru următorul blockbuster de la Hollywood de 900 de milioane de dolari. Apoi altcineva a indicat descrierile actorilor și a spus: „Generează imagini computerizate fotorealiste pentru fiecare actor”. Toate sistemele AI au putut face asta.

Așadar, acum avem un model AI care poate extrage modelul lumii din întreg corpusul de limbaj. Și este mai inteligent decât noi. Și va fi cu mult mai inteligent decât noi în doi ani. Dar nu este încă atât de inteligent, pentru că este doar un profesor de științe umaniste în acest moment. Nu își testează cunoștințele lingvistice față de lumea reală. Asta face un om de știință. Vine cu o teorie care este prezentată lingvistic și o „aruncă” în lume și vede dacă își menține valabilitatea. Și atunci lumea îi va spune dacă este validă sau nu construcția sa lingvistică. Dar noile sisteme AI vor putea extrage modele din lume, din imagini și așa mai departe, iar apoi vor putea testa construcțiile lor lingvistice față de lume. Și așa vor exersa la fel cum fac oamenii de știință. Iar cele mai avansate modele vor folosi și text, și imagine, și acțiune. Pentru că vor putea modela acțiunea umană.

[E valabil] ce a spus prietenul meu, Jonathan Pageau: „Uriașii vor merge din nou pe pământ”. Și vom supraviețui acestui lucru – Probabil.

Elon Musk crede că lumea va fi controlată de oricine va produce, în modul cel mai rapid, cel mai funcțional sistem de inteligență artificială, pentru că va exista un avantaj al celui care se mișcă mai repede. Și unul dintre lucrurile la care Musk lucrează de mult timp sunt sistemele AI distribuite, astfel încât să aveți propria inteligență artificială care să vă protejeze, să spunem, împotriva inteligenței artificiale a Google, pentru început. Sau inteligența artificială a PCC, pentru că putem să pariem că lucrează la asta cât de repede pot.

Tocmai a dezvoltat un cip care este optimizat pentru AI. Și mi-a spus despre asta acum vreo două luni: „Cipurile mele sunt mult mai revoluționare decât atât.” El a proiectat toate cipurile din iPhone-ul tău și toate cipurile folosite de Intel. Apoi a mers la AMD și a făcut o mulțime de cipuri care au concurat cu cipurile lui de la Intel. Apoi s-a întors la Intel și a făcut o mulțime de cipuri care au concurat cu cipurile sale AMD. Mi-a spus ce s-a întâmplat pe frontul AI. Acesta este Jim Keller, puteți vedea un podcast pe care l-am realizat recent, împreună cu Jonathan Pageau, unde încercăm să stabilim dacă AI este fiara care se va îndreapta spre Ierusalim.

Dar a venit cu o propunere pentru mine, bazată pe acest ChatGPT. Mi-a spus că modelele sale de inteligență artificială sunt construite pentru a genera filme fotorealiste în cel mai scurt timp, inclusiv interfețe video în timp real ale unei anumite persoane, [interfețe] care nu se pot distinge ca voce și aspect de acea persoană. Așa că a spus „De ce să nu construim o copie a ta și apoi să o instruim cu privire la tot ceea ce ai spus și scris, după care o poți intervieva pe canalul tău YouTube?” L-am întrebat: „Cât timp ar dura?”, iar el a răspuns: „Aproximativ trei luni”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *