man Model National Știri

Cosmopolitan a publicat un articol cu TOP 100 de nume pentru bebeluși „neutre” din punct de vedere al genului: „Haide, bebeluș-cetățean global! Primește un nume unic și modern pentru orice sex”. IDEOLOGIA DE GEN a intrat și în Școlile din România

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Revista feminină de modă și divertisment include în lista sa nume precum „Beck”, „Sailor” și „Justice”, susținând că menținerea numelor tradiționale de sex masculin și feminin poate îngreuna procesul deja stresant de atribuire a numelui. „Suntem în 2022 – și mai mult ca niciodată, oamenii se angajează în conversații deschise despre fluiditatea de gen și lucrează activ pentru a sparge binomul foarte obosit masculin-feminin. Și asta, firește, include și numele bebelușilor”, începe articolul.

Scriitorii Niko Newbould, Megan Uy, Katherine J Igoe și Annabel Iwegbue afirmă că poți numi un bebeluș uman cu  „orice nume dorești, indiferent de sexul care îi este atribuit la naștere”. „Dar dacă nu vreți să vă gândiți dacă numele pachețelului vostru de bucurie este sau nu văzut ca fiind mai mult feminin sau masculin (f*ck those norms, really), atunci ați ajuns în locul potrivit”, se mai arată în articol.

Revista prezintă 100 de nume neutre din punct de vedere al genului, care ar fi „perfecte pentru viitorul tău înger pe pământ – indiferent de sexul lor”, astfel încât părinții să nu fie nevoiți să se mulțumească cu un nume care este „suprautilizat, învechit sau potențial inautentic”.

„Da, acesta este semnalul tău pentru a arunca acele cărți învechite cu coduri de culori pentru nume de copii pe care mama ta le-a scos din depozit. Cine mai citește cărți cu nume de copii când există Google?”, spun scriitorii. „Ne pare rău pentru toți scriitorii de cărți care propun nume de bebeluși acolo, dar avem mai jos toate numele de bebeluși unisex de care aveți nevoie.

În ordine descrescătoare, topul Cosmo al primelor 10 nume de bebeluși de gen neutru sunt Justice, Beck, Harlowe, Flynn, Sailor, Tanner, Camden, Whitely, Valentine și Atlas. Fiecare nume este însoțit de o scurtă descriere a ceea ce face ca acest nume să fie special, de exemplu, recomandarea „Atlas” spune: „Haide, bebeluș-cetățean global! Iată un nume unic și modern pentru orice sex”. Alte nume mai puțin comune incluse mai jos pe listă includ Blue, Rumi și Halston.

Totuși, BabyCenter a publicat lista celor mai populare nume de bebeluși din 2022, care pentru fete sunt Olivia, Emma, Amelia, Ava, Sophia, Isabella, Luna, Mia, Charlotte și Evelyn, iar pentru băieți sunt Liam, Noah, Oliver, Elijah, Mateo, Lucas, Levi, Asher, James și Leo.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *