man Model National Știri

După reclama interactivă care încurajează vaccinarea, un nou spot plătit de guvernul britanic îi învață pe cetățeni cum să-și reducă temperatura în locuințe pentru a economisi energia. VIDEO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Guvernul a lansat o nouă reclamă televizată care îi îndeamnă pe britanici să reducă volumul centralelor termice și să închidă perdelele pentru a economisi energie, scrie dailymail.

Spotul face parte din campania de informare publică „It All Adds Up”, în valoare de 18 milioane de lire sterline, lansată la începutul acestei luni ca răspuns la criza energetică a țării. Reclama de 30 de secunde va fi difuzată începând de marți pe ITV, Channel 4, Channel 5 și alte posturi de televiziune.  

În cadrul acesteia, se spune publicului: „Aceasta este o reclamă de 30 de secunde. „Nu este lungă, dar este suficientă pentru a face ceva care v-ar putea economisi bani la facturile de energie”. Vestea vine pe fondul avertismentelor că gospodăriile britanice ar putea înregistra o creștere de 900 de lire sterline a facturilor la energie începând cu luna aprilie. 

 VIDEO:

Cancelarul Jeremy Hunt a avertizat deja că ajutorul pentru facturile energetice ridicate ale gospodăriilor se va încheia în 2024 – în timp ce a avertizat că publicul trebuie să își „schimbe comportamentul” și să învețe cum să folosească mai puțin gaz și electricitate acasă.

În legătură cu anunțul televizat, ministrul afacerilor și energiei, Lord Callanan, a adăugat: „Campania guvernamentală de economisire a energiei „Totul se adună” a transmis deja informații importante către milioane de gospodării din întreaga țară, prezentându-le sfaturi simple, cu costuri mici și gratuite pentru a-și reduce consumul de energie și facturile în această iarnă. Pașii simpli pot face o mare diferență în reducerea facturilor, menținând în același timp căldura și siguranța în locuințe, iar prin lansarea acestui nou spot TV, și mai multe persoane vor fi conștiente, iar economiile vor continua să se adune pentru gospodăriile din Regatul Unit. ”

Săptămâna trecută, ministrul Energiei a lansat propriul videoclip pe Twitter, invitându-i pe britanici să facă lucruri mici pentru a reduce consumul de energie. 

 VIDEO:

Videoclipul de 65 de secunde, care a fost vizionat de aproape 750 000 de ori, prezenta o păpușă „Elf on the Shelf” care îl chinuia pe dl Shapps în casa sa în timp ce încerca să economisească energie.

Dl Shapps a scris pe Twitter:„ Fac tot ce pot pentru a-mi reduce facturile de energie, păstrând în același timp căldura. Din nefericire, spiridușul meu de pe raft are alte idei…”

Videoclipul începe cu ministrul cabinetului intrând în bucătăria sa și observând că luminile sunt aprinse.

„Cu siguranță am oprit-o”, spune el înainte de a observa că și cuptorul cu microunde este pornit de la rețea.

Secretarul de stat pentru energie observă apoi o păpușă Elf on the Shelf, care se aude chicotind, într-unul dintre dulapuri.  Mai târziu, dl Shapps este văzut la telefon explicând cum pot oamenii să economisească bani la încălzire.  „Coborâți temperatura de pornire a boilerului la 60 de grade. Nu afectează temperatura din casă. Am făcut-o zilele trecute” spune el.

Dar când parlamentarul își inspectează boilerul, vede că temperatura a fost din nou ridicată. Apoi observă păpușa elfului chicotind, așezată deasupra cazanului. Cu toate acestea, dl Shapps a fost criticat pe rețelele de socializare pentru acest videoclip, oamenii numindu-l „condescendent” și „strident”.

O persoană a spus: „Cât de condescendent este să te vezi cum te plimbi prin reședința ta de milioane de lire sterline sfătuind oamenii să pună un prosop de baie peste cutia poștală pentru a economisi bani …. cu un zâmbet pe față!”.

Luând cuvântul săptămâna trecută, cu ocazia lansării campaniei It All Adds Up. Dl Shapps a declarat: „Nimeni nu este imun la creșterea facturilor la energie în această iarnă, așa că este în interesul tuturor să folosim toate trucurile pentru a consuma mai puțină energie, păstrând în același timp căldura și siguranța în locuințe.Pentru un cost foarte mic sau chiar deloc, puteți economisi kilograme. Totul se adună, așa că îi îndemn pe oameni să ia aminte la sfaturile din această nouă campanie și să urmeze pașii simpli pentru a reduce facturile la combustibil.’

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *