man Model National Opinii

Nevaccinații, scoși vinovați pentru provocarea accidentelor rutiere. Un studiu publicat în American Journal of Medicine concluzionează că ezitarea vaccinării anticovid este asociată cu riscuri semnificativ mai mari de accident rutier

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Un nou studiu susține că persoanele care aleg să nu se vaccineze împotriva COVID-19 se confruntă cu un risc substanțial mai mare de a avea un accident de mașină decât persoanele vaccinate, ceea ce ar putea justifica tarife de asigurare mai mari pentru cei nevaccinați, relatează The Defender.

Studiul nu a constatat că a fi nevaccinat cauzează accidente de circulație. În schimb, cercetătorii au subliniat că există un motiv psihologic pentru care persoanele „care ezită să se vaccineze” „ar putea, de asemenea, să neglijeze orientările de bază privind siguranța rutieră”.

Autorii studiului au analizat date guvernamentale criptate de la 178 de centre medicale din Ontario și de la peste 11,2 milioane de locuitori ai provinciei, dintre care 84% primiseră un vaccin COVID-19 și 16% nu primiseră până la 31 iulie 2021.

Dintre membrii implicați în studiu, 6.682 de persoane au avut nevoie de îngrijiri de urgență pentru că au fost implicate într-un accident rutier grav – fie ca șofer, pasager sau pieton – în perioada de o lună analizată de cercetători.

Persoanele nevaccinate au reprezentat 25% dintre accidentele rutiere (1.682 de cazuri), ceea ce înseamnă că au avut un risc de accidente cu 72% mai mare în raport cu cei care au luat vaccinul.

Atunci când cercetătorii au ajustat pentru alte variabile, cum ar fi vârsta, sexul, statutul socio-economic și alte afecțiuni medicale, riscul relativ crescut pentru cei nevaccinați a scăzut la 48%.

Cercetătorii au declarat că rezultatele lor sunt semnificative, deoarece „Un risc relativ de această magnitudine … depășește câștigurile în materie de siguranță obținute prin progresele moderne ale ingineriei auto și, de asemenea, impune riscuri pentru alți utilizatori ai drumurilor”.

Deși autorii au precizat că studiul nu a investigat sau demonstrat vreo legătură cauzală între a fi nevaccinat și condusul riscant, ei au propus mai multe cauze posibile pentru corelația pe care au găsit-o.

Ei au considerat că ar putea exista „o neîncredere în guvern sau credința în libertate care contribuie atât la preferințele de vaccinare, cât și la creșterea riscurilor în trafic”.

Alte explicații, au spus cercetătorii, ar putea fi „concepțiile greșite despre riscurile cotidiene, credința în protecția naturală, antipatia față de reglementări, sărăcia cronică, expunerea la dezinformare, resurse insuficiente sau alte convingeri personale”.

Autorii au concluzionat că „ezitarea vaccinării anticovid  este asociată cu riscuri semnificativ mai mari de accident rutier. O conștientizare a acestor riscuri ar putea contribui la încurajarea unei mai mari vaccinări COVID”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *