man Model National Știri

Dezvăluiri incredibile: Ion Cristoiu afirmă că România ar putea intra în prima linie a Războiului din Ucraina în schimbul făgăduielii admiterii în Schengen

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Pentru Istoric, intervențiile unui șef de stat pe parcursul șederii în fruntea țării constituie o sursă de prim rang. Mesajele către națiune, Discursurile, interviurile acordate, articolele, chiar și postările pe Twitter, Declarațiile de presă și Comunicatele sînt iscodite nu numai pentru a radiografia o epocă, dar și pentru a surprinde o personalitate.

Nu e cazul cu Klaus Iohannis.

Din 2014, de cînd a primit sceptrul prezidențial, Klaus Iohannis a produs, în materie de intervenții publice, o imensă cantitate de talaș, marcată ici-colo de așchiile limbajului de lemn.

Nimic interesant pentru Istoric.

Există însă o excepție:

Declarația de presă de joi, 15 decembrie 2022, după participarea la reuniunea Consiliului European.

Venind după Dezastrul național care a fost ratarea admiterii în Schengen, participarea lui Klaus Iohannis la Consiliu a beneficiat în România de un orizont de așteptare enorm.

Manipulată din răsputeri de Presa de partid și de stat sub acoperirea de independentă, opinia publică a așteptat ca reuniunea să aibă drept punct central Exprimarea solidarității Europene cu nedreptățita Românie de către Ticăloasa Austrie.

Nu s-a întîmplat nimic din cele așteptate cu atîta ațîțare.

Neadmiterea României n-a fost nici măcar trecută pe Agenda oficială a reuniunii. Chiar și în aceste condiții, ar fi fost de așteptat ca liderii europeni să se bată ca să ia cuvîntul pentru a-și exprima revolta față de nedreptatea făcută României.

Realitatea arată că nici un lider european n-a fost preocupat de Nedreptatea făcută României.

Nici în timpul ședinței, nici înainte și nici după.

Din cîte se știe, obiectivul admiterii în Schengen a fost asumat în exclusivitate de către Klaus Iohannis.

Ar fi fost normal ca obiectivul să fie asumat de toate forțele politice ale țării. Rolul președintelui ar fi fost în acest caz de a coordona toate eforturile.

Klaus Iohannis a confiscat cu de la sine putere politica externă și militară a României.

Prin urmare, din august 2022, cînd s-a pus întîia oară la nivel de UE admiterea României în Schengen, se presupune că președintele a dus o campanie constînd în contacte la cel mai înalt nivel, în negustorii cu Marile Puteri. Nimic din ceea ce a făcut președintele n-a fost dezvăluit românilor, nici măcar Parlamentului. Totul s-a definit printr-o secretomanie completă, fără fisură. Nici măcar Nicolae Ceaușescu n-a fost în politica externă atît de secretos.

În chip firesc, Dezastrul neadmiterii a fost pus de români pe seama lui Klaus Iohannis.

Mult mai important, Klaus Iohannis a văzut în acest dezastru o lovitură dată Înaltei Sale persoane de Liderii Marilor Puteri. Nu s-a putut răzbuna pe ei, pentru că sînt prea tari. S-a răzbunat în schimb pe Austria declanșînd, prin purtătorul de cuvînt Rareș Bogdan, campania împotriva Austriei, dusă de presa de partid și de stat cu instrumentele folosite împotriva Rusiei.

Sub semnul acestei răbufniri de om tras pe sfoară poate fi pusă mărturisirea publică din 15 decembrie 2022 despre dezamăgirea că UE nu și-a îndeplinit promisiunile făcute Lui în schimbul îndeplinirii tuturor ordinelor în chestiunea Războiului din Ucraina:

„România este țară de primă linie și de prim rang, aș spune, cînd vine vorba de așa-numitele linii de solidaritate, de transport de bunuri din Ucraina spre piețele lumii. Peste 60% din produsele agricole exportate de Ucraina au mers prin România, pe drumurile, pe calea ferată a noastră, pe căile fluviale și prin portul de la Constanța.

Toate aceste lucruri le-am reiterat ca să nu uite lumea că solidaritatea pe care am arătat-o noi a dus la niște așteptări. Și noi, și noi, românii, așteptăm semnale clare, semne clare de solidaritate și unitate din partea Uniunii Europene. Asta înseamnă, printre altele, că avem așteptări legitime să fim primiți în spațiul Schengen. Aceste chestiuni sînt evidente și pot să vă spun că nu am fost contrazis de nimeni. Este încă un drum care trebuie parcurs.”

În comentariul semnat pe cristoiublog.ro în 20 octombrie 2022, semnalam existența unui negoț între Klaus Iohannis și Marile Puteri europene în chestiunea Războiului:

„Mult mai important, România, pînă acum oaia neagră a Europei în materie de stat de drept, de corupție, a devenit luptătoarea din prima linie a Războiului cu Federația Rusă. Dîndu-și seama că de la România se așteaptă nu democrație, ci slugărnicie față de Bruxelles în chestiunea Războiului din Ucraina, liderii noștri politici, în frunte cu Klaus Iohannis, au angajat România în Război cu Federația Rusă. România nu numai c-a executat toate indicațiile antirusești de la Comisia Europeană, dar mai mult a pus în îndeplinirea lor un exces de zel spectaculos. Pe plan european, în materie de anti-rusism, doar Polonia și Țările Baltice egalează România. Nu știu dacă e vorba de o înțelegere între Klaus Iohannis și liderii Marilor Puteri Europene gen: România face tot ce-i spune Volodîmir Zelensky în schimbul admiterii în Schengen. Sînt sigur însă că declarațiile cancelarului german Sholz care au reprezentat primul semn al schimbării față de România în chestiunea Schengen au fost văzute de Puterea de la București ca dovezi ale existenței unei asemenea negoț.

A primit asigurarea verbală Klaus Iohannis și în discuții între patru ochi că România va fi primită în Schengen dacă latră și zi și noapte la Rusia?

Nu știu.

Știu însă că liderii de la București se comportă de parcă decizia a fost deja luată, e de neclintit, că nimeni și nimic n-o poate schimba.”

Avem astfel o explicație a momentului istoric întruchipat de Declarația din 15 decembrie 2022.

Pentru prima oară după 2014, Klaus Iohannis ne dezvăluie un fapt din culisele politice externe și militare duse de el:

Negustoria Plasarea României în prima linie a Războiului dus de Occident împotriva Rusiei în schimbul făgăduielii că vom fi admiși în Schengen.

A făcut această dezvăluire, deoarece în Neadmitere el n-a văzut o lovitură dată României, ci o lovitură dată Persoanei sale.

Se știe că nimic nu-l scoate din minți pe Klaus Iohannis în plan intern decît neîndeplinirea angajamentelor de către subordonați, de la premier pînă la liderii PNL.

Neîndeplinirea făgăduielii că România va intra în Schengen de către Liderii Marilor Puteri a fost luată de Klaus Iohannis ca o lovitură dată vanității sale nemăsurate.

Așadar, așa cum rezultă din însăși mărturia din 15 decembrie 2022, Klaus Iohannis a angajat România în acțiuni publice și mai ales secrete în Războiul din Ucraina despre care nici Guvernul, nici Parlamentul n-au fost informate.

Cît de primejdioase pentru interesul național sînt aceste acțiuni nu vom ști prea curînd.

Știm însă altceva, mult mai grav:

În cele două Conferințe de presă din ultima vreme Klaus Iohannis a reiterat teza potrivit căreia admiterea în Schengen e un obiectiv care-l privește doar pe el.

În nici un moment el n-a făcut un apel la toate forțele sociale și politice din țară pentru ca acest obiectiv să se îndeplinească la Consiliul JAI din martie 2023.

A invocat iar și iar formula:

Eu și echipa mea.

Așadar, Klaus Iohannis continuă politica sa nefastă de a obține, prin negustorii secrete, succesul personal numit Admiterea în Schengen.

Mai mult ca sigur, pentru aceasta el va tîrî România în noi și noi aventuri.

Războiul din Ucraina nu s-a încheiat.

Nici nu văd cum se va încheia în curînd.

Ba mai mult, sînt semne că el se va adînci și se va extinde în chip primejdios.

Ce i se va cere lui Klaus Iohannis să facă România în schimbul promisiunii că sigur în martie 2023 vom fi admiși în Schengen?!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *