Eveniment finance Politică Politics Societate

AFACERILE CU MASINI INFLORESC – Cele mai recente cifre privind piata de profil (Document)

In luna octombrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna septembrie 2022, atat ca serie bruta cu 0,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,4%.

Potrivit Institutului National de Statistica, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei in luna octombrie 2022 fata de luna septembrie 2022, a scazut, ca serie bruta cu 2,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 6,0%.
Fata de luna octombrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, in luna octombrie 2022, atat ca serie bruta cu 11,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 11,3%.
Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna octombrie 2021, a crescut, in luna octombrie 2022, atat ca serie bruta cu 32,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 25,9%.
In perioada ianuarie-octombrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara din 2021 atat ca serie bruta cu 5,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,3%.
In aceeaasi perioada, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut, atat ca serie bruta cu 27,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 30,1%.

Octombrie 2022 comparativ cu septembrie 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna octombrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 0,9%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+2,2%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+0,5%).
Scaderi au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (- 4,2%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-2,9%). Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 1,4%.
In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna octombrie 2022, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 2,2%, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-4,9%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-1,8%) si la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-0,5%).

Profit in industria jocurilor de noroc

Cresteri s-au inregistrat la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+5,5%) si la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+2,2%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2022, fata de luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 6,0%.

Octombrie 2022 comparativ cu octombrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna octombrie 2022, comparativ cu luna octombrie 2021, a inregistrat o crestere cu 11,4%, datorita cresterilor inregistrate la:
-comertul cu autovehicule (+17,9%);
-comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+9,3%);
-activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+4,7%);
-comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,1%).
Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2022, a inregistrat o crestere cu 11,3% fata de luna octombrie 2021.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna octombrie 2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 32,1% mai mare comparativ cu luna octombrie 2021, datorita cresterilor inregistrate la:
-serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+54,2%);
-activitatile hotelurilor si restaurantelor (+34,9%);
-activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+30,7%);
-activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+18,3%);
-activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+13,4%). Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2022 a crescut cu 25,9%, comparativ cu luna octombrie 2021.

2022 comparativ 2021

In perioada ianuarie-octombrie 2022 comparativ cu perioada similara din 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 5,4%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la:
-comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+6,8%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,1%), comertul cu autovehicule (+5,8%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,6%).

HORECA, in crestere

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,3%. Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in aceasta perioada a inregistrat o cifra de afaceri cu 27,3%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la:
-activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+34,2%);
-activitatile hotelurilor si restaurantelor (+29,1%);
-serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+26,5%);
-activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+21,2%);
-activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+20,6%).
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a inregistrat o cifra de afaceri cu 30,1% mai mare.
*Datele INS

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *