man Model National Opinii

Zelenski ridică steagul alb. Președintele ucrainean este dispus să facă pace

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a purtat o conversație telefonică cu președintele SUA, Joe Biden, și a propus convocarea unui summit global pentru pace, informează  Ukrainska Pravda.

Volodimir Zelenski a subliniat că Ucraina se străduiește să obțină pacea și a remarcat importanța consolidării eforturilor internaționale pentru atingerea acestui obiectiv.

În acest scop, în cadrul summitului G-20, președintele Ucrainei a prezentat Formula Păcii, care include 10 pași critici, a căror implementare ar face posibilă oprirea acestui război.

Volodimir Zelenski a subliniat viziunea părții ucrainene cu privire la continuarea activității în această direcție importantă și a prezentat inițiativa de a convoca un Summit Global pentru Pace, relatează presa de stat.

De asemenea, Zelenski i-a cerut lui Biden să facă tot posibilul pentru a contribui la protejarea populației civile din Ucraina și a infrastructurii critice a țării.

„Summitul G7 va avea loc astăzi, iar Ucraina va participa la el. Ne-am aliniat pozițiile cu SUA. Acesta va fi un summit foarte important. În timpul conversației, m-am bucurat să simt că Formula noastră de pace a fost primită pozitiv; iar asta generează optimism. Cu cât pașii Formulei sunt implementați mai devreme, cu atât garanțiile de securitate pentru Ucraina și întreaga Europă vor fi mai puternice. Și începem deja să lucrăm la un summit global pentru pace. Un summit care va transforma Formula ucraineană pentru pace în realitate” a afirmat Zelenski după discuția cu președintele Biden.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *