Cultură man Model National

Conferință ÎN DIRECT cu Arhim. Zaharia Zaharou: Trezvia, desfășurarea gândului, liniștirea minții și teologia. VIDEO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

După ce a participat deja la două evenimente organizate de BIserica Sf. Grigore Palama de la Politehnică, în dimineața zilei de marți, 13 decembrie, studenții teologi bucureșteni au avut bucuria de a participa la o conferință duhovnicească susținută de părintele arhimandrit Zaharia Zaharou de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Marea Britanie, informează Lumina. Evenimentul s-a desfășurat în Amfiteatrul „I.G. Coman” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, reunind studenți, cadre didactice și clerici dornici să asculte cuvintele pline de înțelepciune ale cunoscutului arhimandrit. Înregistrarea video, mai jos.

Părintele Arhimandrit Zaharia, originar din Cipru, este unul dintre cei mai profunzi trăitori și mărturisitori contemporani ai credinței ortodoxe, fiu duhovnicesc al Părintelui Sofronie Saharov care, la rândul său, a fost ucenic al Sfântului Siluan Athonitul, scrie Laurențiu Dumitru. Părintele Zaharia a continuat lucrarea duhovnicească începută de Părintele Sofronie la Mănăstirea Essex, Anglia, unde face apostolat atât pentru creștinii din Anglia, cât și pentru toți cei care caută o oază de spiritualitate ortodoxă.

Tot astăzi, începând cu ora 18, părintele arhimandrit susține o altă prelegere în Aula Magna a Facultății de Drept din București, în organizarea ASCOR. Participă Pr. Vasile Gavrilă și alți invitați. O prezentăm transmisă ÎN DIRECT mai sus.

VIDEO DE LA TEOLOGIE:

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *