man Model National Știri

A păstrat tăcerea timp de 40 de zile dar acum a ieșit să le vorbească oamenilor. JAIR BOLSONARO, fostul președinte al Braziliei: Mă doare sufletul! VIDEO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a rupt vineri tăcerea pentru prima dată de la înfrângerea sa electorală din 30 octombrie și s-a adresat susținătorilor care au cerut o lovitură de stat militară pentru a-l împiedica pe președintele ales de stânga Luiz Inacio Lula da Silva să preia funcția, potrivit Reuters.

Bolsonaro a declarat că a păstrat tăcerea timp de aproape 40 de zile, adăugând că „mă doare sufletul”.

„Cine decide unde mă duc sunteți voi. Cine decide încotro merg forțele armate sunteți voi”, le-a spus Bolsonaro susținătorilor săi la porțile reședinței prezidențiale.

În comentariile sale ambigue, Bolsonaro nu a aprobat apelul lor la o intervenție militară, dar a spus că forțele armate vor respecta Constituția Braziliei.

VIDEO:

El nu a recunoscut victoria lui Lula la alegerile din octombrie, iar tăcerea sa i-a încurajat pe susținători să continue demonstrațiile în fața bazelor armatei.

Victoria la limită a lui Lula asupra lui Bolsonaro va fi certificată luni de autoritatea electorală națională a Braziliei.

Bolsonaro le-a spus susținătorilor săi că forțele armate sunt bastionul Braziliei pentru a preveni socialismul în țară, adăugând că „nimic nu este pierdut” și că cauza lor va învinge într-o zi.

„Forțele armate sunt unite. Ele datorează loialitate poporului nostru și respect față de Constituție, iar ele sunt responsabile pentru libertatea noastră”, a spus el.

„Spre deosebire de alți oameni, noi vom învinge”, a mai spus el.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *