anti-România Life Lifestyle National Natural plandemia covid-19 Technology

Directorul Pfizer REFUZĂ să se prezinte în Parlamentul European și să explice contractele de achiziție de vaccinuri

Albert Bourla, CEO-ul gigantului farmaceutic Pfizer, a refuzat încă o dată să se prezinte în Parlamentul European, unde comisia specială pentru Covid-19 îl invitase să vină și să dea explicații cu privire la acordurile încheiate cu Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri pentru Țările UE, scrie publicația RTBF, citată de Marius Tucă.

Europarlamentarul belgian Kathleen Van Brempt (Vooruit), care prezidează această comisie specială, a vorbit despre acest lucru luni.

„Regret profund acest refuz. UE a cheltuit o mulțime de fonduri publice în timpul pandemiei pentru producerea și achiziționarea de vaccinuri. În calitate de decident al bugetului european, parlamentul are dreptul de a avea deplină transparență în ceea ce privește această cheltuială și negocierile care au precedat-o”, a spus ea.

Deputații au dorit să aibă acces la toate documentele referitoare la negocierile premergătoare contractelor de achiziție în avans a vaccinurilor împotriva Covid-19. Acestea lipsesc pentru cel de-al treilea contract cu Pfizer.

În octombrie, a fost organizată o primă audiere în Parlamentul European cu conducerea unor mari producători de vaccinuri precum CureVac, Novavax și GSK. Albert Bourla a lipsit intenționat, trimițând în locul lui un colaborator.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *