man Model National Știri

Delegația cu Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou din Capitală. Credincioșii sunt așteptați în număr cât mai mare la rugăciune și închinare

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală își va sărbători hramul de iarnă marți, 6 decembrie, când va fi cinstit Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Credincioșii care trec pragul lăcașului de închinare bu­cureștean au bucuria de a participa, în perioada 4-7 decembrie, la un bogat program liturgic, prilejuit și de aducerea în pelerinaj, pentru prima oară, a Cinstitului Brâu al Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, informează ziarul lumina. 

Delegația care a adus frumosul cadou a fost întâmpinată de un sobor de preoți în frunte cu părintele  paroh Emil Nedelea Cărămizaru, duminică dimineață. Ulterior acestui moment, s-au săvârșit slujbele Utreniei și Sf. Liturgie, în timp ce credincioșii au fost invitați să se închine în fața Brâului Maicii Domnului, ce stătea alăturat mâinii drepte a Sf Ierarh Nicolae. 

 Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală 236066
 Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală 236069
 Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală 236085

Programul următoarelor zile:

 Marți, 6 decembrie, în ziua hramului, va fi oficiată slujba Utreniei de la ora 8:00, iar de la ora 9:30, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. 

Tot de la ora 17:00 vor fi săvârșite marți Acatistul Maicii Domnului și Vecernia. Miercuri, 7 decembrie, în ultima zi a manifestărilor prilejuite de hramul de iarnă al parohiei, vor fi săvârșite Utrenia și Sfânta Liturghie, începând cu ora 8:30, iar de la ora 17:00, Acatistul Brâului Maicii Domnului și slujba Vecerniei. 

Delegația greacă va pleca spre Mănăstirea Kato Xenia cu brâul Maicii Domnului la ora 22:00. 

Credincioșii sunt așteptați la închinare în fiecare zi până la ora 22:00.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *