man Model National Știri

A crezut prea mult în știință: Președinta medicilor de familie din județul Suceava, doctorița Irina Franciuc, s-a stins subit, la doar 56 de ani. Era o susținătoare înfocată a vaccinului anticovid

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Președinta Asociației Medicilor Generaliști din județul Suceava, dr. Irina Franciuc, s-a stins din viață duminică, 3 decembrie, la numai 56 de ani, informează Monitorul de Suceava.

Franciuc era medic de familie în orașul Dolhasca.  A fost, totodată, vicepreședinte al Asociației Medicilor Generaliști la nivel național și vicepreședinte al Colegiului Medicilor Suceava.  

 „O colegă foarte activă și angajată în toate acțiunile medicilor, care a militat pentru apărarea profesiei și a servit comunitatea în care a lucrat. O mare pierdere. Regret nespus”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu. „O persoană curajoasă, foarte combativă, a luptat permanent pentru medicina de familie”, a spus secretarul Colegiului Medicilor, medicul de familie Irina Badrajan.

Corpul neînsuflețit al doctoriței Irina Franciuc va fi depus luni după-amiază la Biserica „Sfânta Înviere” din municipiul Suceava.

Conform sursei citate, Irina Franciuc este al doilea medic de familie din Dolhasca plecat la cele veșnice în acest an. În septembrie a murit colegul ei, Ion Agache.  

Conform postărilor sale de pe Facebook, Irina Franciuc era o susținătoare a vaccinurilor anticovid. Iată câteva dintre postările medicului: