Anti-Biserică Life Lifestyle National Natural Technology

Serviciul de securitate al Ucrainei a percheziţionat mănăstirea ortodoxă Lavra Pecerska din Kiev

Serviciul de securitate al Ucrainei a percheziţionat o mănăstire ortodoxă veche de 1.000 de ani aflată în Patrimoniului Mondial UNESCO

Serviciul de securitate al Ucrainei a percheziţionat o mănăstire ortodoxă veche de 1.000 de ani aflată în Patrimoniului Mondial UNESCO

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au efectuat marți dimineață o percheziție în principala mănăstire din Kiev, locul de reședință al primatului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, suspectat de spionaj în folosul Rusiei, scrie Le Monde.

SBU „desfășoară măsuri de contrainformații” la locașul Lavra Pecerska, „pentru a face față activităților subversive ale serviciilor speciale ruse din Ucraina”, a spus el pe Telegram, precizând că percheziţia fost efectuată „împreună cu poliția națională și garda națională” .

„Aceste măsuri sunt luate pentru a preveni folosirea [a mănăstirii] ca centru al „lumii ruse”” , adaugă serviciile de securitate SBU pe Facebook, adaugând că a desfăşurat operaţiuni similare în două mănăstiri şi în eparhia regiunii Rivne (Nord-Vest).

Agenții au percheziționat bagajele credincioșilor și le-au verificat actele de identitate. Operațiunea face parte din activitatea sistematică a informațiilor ucrainene pentru a înlătura suspiciunile „cu privire la folosirea spațiilor pentru adăpostirea grupurilor de sabotaj și recunoaștere, cetățeni străini, depozit de arme”.

Un purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse a condamnat „actul de intimidare” împotriva credincioșilor ucraineni, scrie La Repubblica

Mănăstirea Peșterilor din Kiev, construită la mijlocul secolului al XI-lea, este cea mai veche mănăstire din Ucraina. Este pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1990. Ucraina este centrală pentru Biserica Ortodoxă Rusă, unele dintre cele mai importante mănăstiri dintre care se află pe teritoriul său. La sfârșitul lunii mai, filiala din Moscova a Bisericii Ortodoxe Ucrainene a anunțat ruperea legăturilor sale cu Rusia, din cauza ofensivei sale militare. În mai 2019, deja pe fondul tensiunilor diplomatice, o parte a Bisericii Ucrainene reprezentată de Patriarhia Kievului a rupt de Moscova și a jurat credință Patriarhului Constantinopolului.

Kremlin: „Percheziţia Mănăstirii Kiev este un act de război”

Kremlinul denunță că perchezițiile în curs la istorica Mănăstire a Peșterilor din Kiev de către serviciile de informații și securitate ucrainene drept „acțiune militară împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse” a subliniat de purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov citat de agenția Interfax .

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *