man Model National Știri

Ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, a murit și el subit

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, a murit la vârsta de 64 de ani, a informat sâmbătă agenția de știri Belta, preluată de Reuters.

Belta notează că Makei „a murit subit”, astfel că în acest moment nu sunt clare cauzele morții.

Ministerul rus de Externe a transmis, astăzi, că este „profund șocat” de vestea morții ministrului belarus de Externe, Vladimir Makei, transmite CNN, citat de ȘtiripeSurse.

„În calitate de șef al Ministerului de Externe, el a avut o mare contribuție la consolidarea în continuare a relațiilor ruso-belaruse”, a transmis, într-o declarație, Ministerul rus de Externe.

„El a apărat ferm și eficient interesele Republicii Belarus pe platformele internaționale”, se mai arată în declarație, oficialii ruși adăugând că „este o pierdere gravă, ireparabilă”.

Ministrul afacerilor externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei, a murit la vârsta de 64 de ani, a anunțat sâmbătă agenția de presă publică Belta, fără a da alte detalii, scrie Reuters. „Ministrul de externe Vladimir Makei a murit subit”, a informat Belta. Vladimir Makei era șeful diplomației belaruse din 2012. El a participat la o conferință a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) – o alianță militară a mai multor state post-sovietice – la Erevan la începutul acestei săptămâni și urma să se întâlnească luni cu omologul rus Serghei Lavrov. „Suntem șocați de informațiile privind moartea șefului Ministerului de Externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei. Condoleanțele oficiale vor fi publicate în curând”, a scris purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său de Telegram. Înainte de alegerile prezidențiale și de protestele antiguvernamentale din Belarus din 2020, Makei a fost unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor Belarusului cu Occidentul și a criticat Rusia. Cu toate acestea, el și-a schimbat brusc poziția după începerea protestelor, susținând că acestea au fost inspirate de agenți ai Occidentului.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ministrul-belarus-de-externe-vladimir-makei-a-murit-2165057

Informațiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *