man Model National Știri

Luju.ro: S-A BĂTUT ÎN CUIE: CERTIFICATUL VACCINĂRII E ABUZIV – Premieră uriașă la Înalta Curte

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Inalta Curte de Casatie si Justitie a spart gheata in materie de anulare a abuzurilor regimului Iohannis-Arafat impotriva romanilor care au refuzat sa se vaccineze impotriva COVID-19, scrie Luju.ro.

Daca pana acum ICCJ s-a remarcat prin respingerea definitiva sau trimiterea la rejudecare a sentintelor prin care diverse curti de apel din Romania au anulat – total sau partial – hotararile de Guvern privind instituirea sau prelungirea starii de alerta, de data aceasta instanta suprema a mentinut definitiv o sentinta prin care a fost anulat asa-numitul „certificat verde”.

Concret: miercuri, 16 noiembrie 2022, judecatorii supremi Horatiu Patrascu (foto dreapta), Mariana Constantinescu si Beatrice Maris au mentinut definitiv sentinta prin care judecatorul Amer Jabre de la Curtea de Apel Bucuresti a anulat pasajele referitoare la certificatul verde din HG nr. 1183/2021. Este vorba despre hotararea de Guvern care a prelungit starea de alerta din noiembrie pana in decembrie 2022

Lumea Justitiei a prezentat anul trecut atat actiunea reclamantilor – avocata Corina Ciuchi (foto stanga) si fotograful Dan Puiu –, cat si spectaculoasa motivare prin care magistratul CAB Amer Jabre nu doar ca a anulat certificatul verde, dar l-a si suspendat pentru reclamanti, invocand direct Declaratia Universala a Drepturilor Omului (link aici și aici). 

Iată minuta deciziei:

„Respinge recursul declarat de recurentul-parat Guvernul Romaniei impotriva sentintei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal, ca tardiv formulat.

Respinge, ca neavenit, recursul declarat de Ministerul Afacerilor Interne prin Directia Generala Juridica impotriva aceleiasi sentinte.

Respinge recursul declarat de recurentul-parat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta reprezentat de DSU impotriva sentintei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 16 noiembrie 2022”.

Citiți continuarea articolului la LUJU.RO

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *