man Model National Opinii

Av. Gheorghe Piperea, reacție după decizia definitivă de anulare a certificatului verde: Se pot cere acum despăgubiri pentru toate daunele și suferințele cauzate de pușcăria arahatiană

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

A apărut prima decizie definitivă de anulare a unei HG de prelungire a stării de alertă. E vorba de HG 1183/2021, care condiționa participarea la activități publice și circulația liberă de obținerea certificatului „verde” de imunizare/testare. 

ÎCCJ s-a pronunțat ieri  într-un mod care face efectiv de râs guvernul și ministerul de interne. Recursul guvernului a fost respins ca tardiv, iar recursul ministerului de interne ca neavenit . Recursul cnsu a fost respins ca neîntemeiat. 

După publicarea în M. Of., decizia ÎCCJ va căpăta efecte erga omnes. Respectiva HG va fi nulă față de oricine, cu consecința că toată lumea va putea pretinde daune materiale sau morale, inclusiv IMM-urile distruse de plandemie. Și studenții care au pierdut doi ani de studenție pentru că au fost obligați să „învețe” acasă. 

Bonus: toate HG – urile ulterioare de prelungire a stării de alertă devin fără bază legală, căci nu mai poți prelungi ceva nul.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *