Life Lifestyle National Politics Susține Recorder

O nouă modalitate prin care poți susține Recorder gratuit dacă ai o firmă

Statul român a introdus de curând o nouă facilitate pentru firmele care vor sa facă sponsorizări prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit sau pe venit. 

Este vorba despre Formularul 177, prin care sponsorizarea se poate face retroactiv, pentru impozitul plătit de firma ta pe anul trecut.

Așadar, dacă pentru anul 2021 nu ai redirecționat 20% din impozitul pe venitul/ profitul firmei tale către Asociația Recorder Community, încă o mai poți face până pe 25 decembrie 2022. 

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de aici, iar de restul se ocupă ANAF. 

Pe scurt, Formularul 177 aduce trei noutăți:

  1. Dacă nu ai făcut sponsorizări deductibile în 2021, încă o mai poți face până pe 25 decembrie anul acesta.
  2. În cazul în care în 2021 nu ai atins plafonul maxim de 20% din impozit, încă mai poți redirecționa restul banilor către un ONG până pe 25 decembrie anul acesta.
  3. Prin acest formular, pentru prima dată, poți delega ANAF să redirecționeze către un ONG 20% din impozitul deja plătit către stat.  Până acum, firmele care doreau să facă sponsorizări către ONG-uri, erau obligate să încheie un contract de sponsorizare cu organizația pe care vor să o susțină și să se ocupe de transferul banilor în contul ONG-ului.

Prin completarea Declarației 177, firma nu e obligată să mai facă al doilea pas, pentru că ANAF se va ocupa de virarea banilor. Încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care dorești să îl susții rămâne, însă, valabil.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *