man Model National Știri

FOCUS-AGRICOL.RO: Consiliul Concurenței a demarat o investigație de amploare privind înțelegerile de pe piața producției și comercializării semințelor de cultură: MONSTANTO România printre cei vizați

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața producției și comercializării semințelor de cultură și pe piața produselor pentru protecția culturilor din Romania, dezvăluie Focus-Agricol.Ro

Autoritatea de concurență are indicii că Pioneer Hi-Bred România, DuPont România (actuala Corteva Crop Solutions ROM), Syngenta Agro, Monsanto România și Maisadour Semences România, producători sau furnizori de semințe de cultură și produse de protecție a plantelor, au încheiat înțelegeri pentru fixarea prețului de vânzare cel puțin în relația cu distribuitorul Agricover Distribution.

Mai mult, investigația vizează și încheierea unei înțelegeri de restricționare a vânzărilor de către Maisadour Semences România în relația cu distribuitorul Agricover Distribution.

În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la companii din domeniu, iar documentele ridicate se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurențiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunțare în ceea ce privește vinovăția companiilor.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică concurența pe piața românească, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționare.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *