Externe man Model National

Carnea dispare din Germania: În 4-5-6 luni rafturile vor fi goale!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Producătorii
din industria germană a cărnii au lansat un avertisment serios în privința unei
crize grave – în special la carnea de porc.

În
luna august, în Germania au avut loc gălăgioase manifestații de stradă ale
ONG-urilor „verzi” în care s-a cerut „Stop Sistemului Cărnii Ieftine” (foto).

Voia
li s-a împlinit.

Hubert
Keliger, membru în Consiliul de Administrație al Asociaților din Industria
Cărnii, a declarat recent pentru Die Welt:

„În
patru, cinci, șase luni nu vom mai avea nimic pe rafturi.”

Unul
din factorii penuriei este scăderea producției de porci la crescători și
numeroasele falimente în acest sector.

Kelliger
comentează:

„Aceasta
înseamnă inevitabil că va exista mai puțină marfă în lunile următoare.”

Ceea
ce va duce la scumpiri masive:

„Că
vor fi creșteri de prețuri cu 20, 30 sau 40% nu se poate estima astăzi – dar creșterea
va fi semnificativă.”

Noile
scumpiri vin peste cele vechi: Germania a înregistrat deja o creștere medie a
prețurilor în sectorul alimentar cu 40%
, anul acesta.

Recordul
a fost înregistrat la cartofi, cu 73%.

Explozia prețurilor la energie nu face decât să agraveze situația, dat fiind că sectorul alimentar este mare consumator de energie.

Scumpirile
masive la carne vin în întâmpinarea politicilor guvernului care promovează
intens trecerea la un regim vegetarian.

Fapt
comentat cu sarcasm de Kelliger:

„Guvernul
federal actual ar dori să facă să dispară sectorul creșterii animalelor și să
pună Germania la un regim alimentar cu legume și fulgi de ovăz. Dar realitatea
este că peste 90% dintre germani continuă să cumpere și să mănânce carne.”

Kelliger
l-a criticat în mod special pe ministrul federal al Alimentației și
Agriculturii, Cem Özdemir, membru al Partidului Verzilor, care a pus o taxă pe
carne
.

Într-o
apariție la t-online, ministrul a declarat în august, în timpul manifestațiilor pomenite la început:

„Ar
trebui în general să mâncăm mai puțină carne și să ne asigurăm că provine de la
animale care sunt păstrate în condiții adecvate.”

Și:

„Consumul
de carne trebuie adaptat limătărilor planetare și pentru binele sănătății
noastre.”

Vă amintiți că lockdown-urile, masca, vaccinarea
obligatorie au fost tot „pentru binele sănătății noastre”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *