man Model National Știri

SFIDARE NAȚIONALĂ: Klaus Iohannis a promulgat astăzi Legile Justiției, după ce au fost refuzate de către CCR sesizările din parte opoziției- Totul sub pretextul unei viitoare intrări a României în Schengen

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi noile Legi ale Justiției, asta în timp ce Curtea Constituțională a respins brutal toate sesizările primite din partea USR, AUR, și a Avocatului Poporului, informează știripesurse. 

Redăm mai jos anunțul oficial al Aministrației Prezidențiale: 

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 15 noiembrie 2022, următoarele decrete:

Decret pentru promulgarea Legii privind statutul judecătorilor și procurorilor;

Decret pentru promulgarea Legii privind organizarea judiciară;

Decret pentru promulgarea Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii”. 

În același timp, fostul Ministru al Justiției, Stelian Ion, s-a declarat profund întristat:

„Aceste legi ne aruncă înapoi cu foarte mulți ani, în perioada de preaderare, când Adrian Năstase și acoliții săi – Cătălin Voicu, Rodica Stănoiu și alții – creaseră o caracatiță care sufocase întreaga justiție. La fel și acum. Sub pretextul îmbunătățirii legilor justiției și sub ambalajul unei așa-zise reforme, puterea actuală duce, de fapt, înapoi justiția din România. Vedem că actuala coaliție a forțat la maximum adoptarea acestor legi, nu a așteptat avizul Comisiei de la Veneția, Comisie la care, vedem în aceste zile, a avut grijă să desemneze un politruc, o fostă senatoare cu ștate vechi în PNL.

Aceste legi, pe lângă faptul că oligarhizează tot sistemul judiciar, fac extrem de mult rău întregii societăți. Românii care se vor intersecta, la un moment dat, cu vreun politician nu vor avea nicio șansă pentru că toate aceste mecanisme create vor lucra în favoarea acelui politician.

Cei din PSD și PNL vor să toace miliardele din PNRR și banii din bugetul țării în mod discreționar, fără să fie deranjați în niciun fel de justiția din România” , a declarat el.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *