man Model National Știri

După articolele din Buletin de Carei și ActiveNews, Primăria Oradea a eliberat statuia lui Eminescu din dulapul de scanduri, după 6 ani, fără nici o explicație. FOTO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

În data de 10 noiembrie 2022, la Oradea, s-a deschis dulapul de scânduri în care era închisă de 6 ani statuia lui Mihai Eminescu, informează Buletin de Carei.

Statuia lui Mihai Eminescu a stat ascunsă la Oradea, într-un dulap de scânduri, de 6 ani de zile(FOTO):

Momentul în care statuia lui Eminescu este eliberată din dulapul de scânduri, după 6 ani (FOTO):

 

Actuala statuie datează din anul 1990. Primul bust al poetului național Mihai Eminescu a fost amplasat la Oradea în data de 11 iunie 1934 în cadrul unei ample ceremonii. La ocuparea orașului Oradea de către armata hortystă, bustul lui Mihai Eminescu a fost distrus.

Primăria Oradea nu a făcut niciun anunț privitor la situația statuii lui Mihai Eminescu, aceasta fiind eliberată din dulapul de scânduri, după 6 ani, fără nici o explicație.

Citiți și: Eminescu închis într-o ladă de 6 ani și Mihai Viteazul la GUNOI. Așa sunt tratate SIMBOLURILE NAȚIONALE la Oradea. Fotografii REVOLTĂTOARE

Statuia lui Eminescu acum (FOTO):

S-a eliberat statuia lui Mihai Eminescu de la Oradea

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *