man Model National Știri

„Copilașul-minune” cu zâmbet trist din județul Iași, rămas orfan de tată. Costică se luptă să supraviețuiască alături de alți opt frățiori și de mama sa, iar părintele Damaschin ne îndeamnă să-i oferim un Crăciun călduros

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Tatăl lui Costică Mihai, Ion Mihai, un bărbat muncitor din comuna Erbiceni județul Iași, a murit anul acesta urma unui accident vascular, suferit în ce voia să meargă  la pădure,  pentru a aduce lemne de foc. În acea vreme soția lui era însărcinată și aștepta să nască încă o fetiță. Totul s-a petrecut în data de 15 ianuarie iar acesta va fi primul Crăciun pe copilașii îl vor petrece fără tatăl lor, potrivit România TV care citează cazul prezentat de bzi.ro

De atunci, familia se zbate să supraviețuiască, avându-l ca și binefăcător pe părintele Damaschin, un om iubit de Dumnezeu, cu suflet mare. Acesta l-a luat sub ocrotirea sa și pe Costică Mihai, prin intermediul Asociației „Glasul Vieții”, care se bucură acum de „Cătălina”, mânzul  cumpărat cu mari sacrificii de mama sa. Asta, și taberele organizate de părintele, acolo unde el poate simți că încă mai este un copilaș. În rest, la cei nouă anișori ai săi pune umărul la gospodăria familiei, ajutându-și frățiorii și mama rămasă văduvă.  

Iată ce spune părintele  Damaschin, care are în grija sa alți 10.233 de pruncuți, despre copilașul-minune, cu zâmbet trist: 

Niciodată nu a fost prea vorbăreț, mănâncă puțin și mai tot timpul e atent ca să le ajungă și celorlalți.

Pe la jumătatea lui iulie, când l-am luat în tabără, la mare, mai toată ziulica stătea în apă sau alerga după minge. Începuse să zâmbească și uneori chiar să râdă în hohote. Acum zâmbește trist când îl întreabă lumea câte ceva și încearcă să-și ascundă suferința, oftând mai ceva ca un om mare. Printre sarcinile primite într-o familie cu nouă copii, cea mai solicitantă, dar și cea mai dragă, este aceea de a avea grijă de cele trei surori mai mici, atât cât poate la cei 9 ani ai lui. După aproape 11 luni de tăcere și lacrimi, mama sa a reușit să readucă veselia în casă și în mod special în obrajii lui Costică, cumpărând o mânză, Cătălina, care a devenit pe loc atracția favorită a tuturor frățiorilor din familia Mihai. Băiatul abia aștepta marea zi în care va străbate în șa câmpurile din jur. Le-am sărit în ajutor, fără mult zgomot, împlinind toate cele creștinești, după care am început aprovizionarea cu de toate, le-am schimbat geamurile, le-am dus lemne, alimente, haine… Probabil că mai spre Crăciun vom rezolva, cu ajutorul lui Dumnezeu, o mare parte din deficiențele locuinței lor, sobe, apă curentă, mobilier corespunzător. Le vom duce și un brad cu luminițe cum n-au avut niciodată și, dacă ne rămâneți aproape, îi vom îmbrăca din cap până-n picioare cu cele mai bune haine și încălțări, iar cămara rece în care s-a prăpădit Ion o vom umple cu multe, multe pachete cu jucării, dulciuri, alimente, detergenți și tot ce-i nevoie la o casă cu atâția orfani. Astfel, probabil îl vom face pe Costică să treacă pragul cămăruței în care nu a mai avut curajul să intre de când tata s-a mutat în cimitir.”

Cei care îi pot ajuta pe copii, pot dona Asociației „Glasul Vieții” prin:

COD SWIFT: RNCBROBU

RO41RNCB0178156773130001 (LEI)

RO14RNCB0178156773130002 (EUR)

RO84RNCB0178156773130003 (USD)

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *