man Model National Știri

Candidatul democrat Anthony DeLuca a fost reales cu o majoritate zdrobitoare în Pennsylvania – în ciuda faptului că a murit în urmă cu o lună la vârsta de 85 de ani

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Un reprezentant de lungă durată al statului Pennsylvania a fost reales cu o majoritate zdrobitoare – chiar dacă a murit luna trecută, potrivit The Guardian.

Democratul Anthony sau „Tony” DeLuca, cel mai longeviv reprezentant de stat din Pennsylvania, a fost ales în peste 85% din voturile exprimate.

DeLuca, însă,  în vârstă de 85 de ani, a murit pe 9 octombrie din cauza unui limfom, o boală cu care se luptase de două ori până atunci. În momentul decesului său, era prea târziu pentru a schimba buletinul de vot sau pentru a propune un alt candidat pentru locul său. În timp ce adversarul său, Queonia „Zarah” Livingston, candidatul Verzilor, a obținut peste 14% din voturi, victoria lui DeLuca a declanșat alegeri speciale care vor avea loc la o dată ulterioară.

„Deși suntem incredibil de întristați de pierderea reprezentantului Tony DeLuca, suntem mândri să vedem că alegătorii continuă să își arate încrederea în el și în angajamentul său față de valorile democrate, realegându-l post-mortem”, a declarat într-un tweet comitetul de campanie al democraților din Camera Reprezentanților din Pennsylvania.

„În curând va urma o alegere specială”.

Aceasta nu este prima dată când un candidat câștigă o alegere postumă. În 2018, proprietarul de bordel Dennis Hof a câștigat un loc în Senatul din Nevada ca republican, deși a murit cu o lună înainte. Spre deosebire de Pennsylvania, însă, victoria sa nu a declanșat alegeri speciale: în conformitate cu legislația statului Nevada, oficialii județeni puteau numi un republican care să îi ia locul lui Hof pentru întregul mandat.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *