finance Politică Politics Societate

AFACERILE DIN COMERT AU SCAZUT – Domeniul care face exceptie. Comparatie cu 2021 (Document)

In luna iunie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut fata de luna mai 2022, atat ca serie bruta cu 1,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,1%.

Potrivit Institului National de Statistica, fata de luna iunie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in luna iunie 2022, a crescut atat ca serie bruta cu 3,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,2%.
In perioada ianuarie-iunie, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a crescut fata de perioada 1.I-30.VI.2021, atat ca serie bruta cu 5,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,6%.

Iunie 2022 comparativ cu mai 2022

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iunie 2022, comparativ cu luna precedenta, a scazut, pe ansamblu, cu 1,4%, ca urmare a scaderilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-3,4%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,7%).
Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 1,3%. Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut, pe ansamblu, in luna iunie 2022, comparativ cu luna precedenta, cu 2,1%, ca urmare a scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-3,6%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,8%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,4%).

Iunie 2022 comparativ cu iunie 2021

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 3,2%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,4%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,3%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,9%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 4,2%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+6,7%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,3%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,6%).

Vanzarile

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-30.VI.2022, comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 5,2%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,6%), vanzarilor de produse nealimentare (+6,0%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,0%).
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I-30.VI.2022, comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2021, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 6,6%, datorita cresterii inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,0%), vanzarile de produse nealimentare (+5,4%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi şi tutun (+4,9%).

*Datele INS

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *