man Model National Știri

Filmarea cu atacul asupra sediului securității din Transnistria: au venit, au parcat, au tras și-au plecat. Dmitri Peskov consideră „destul de provocatoare” declarația lui Arestovici despre rezolvarea problemei transnistrene de către Ucraina

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Presa transnistreană a publicat imagini video cu presupusul atac asupra clădirii sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB), relatează deschide.md, potrivit Știri pe Surse

În secvență pot fi observați trei bărbați care coboară dintr-un automobil, lansează din stradă trei grenade împotriva unei clădiri, se urcă înapoi în mașina care demarează în trombă. VIDEO: 

După cum și ActiveNews a relatat, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat luni, 25 aprilie, cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele și ușile sediului MGB au fost sparte, la fel și ferestrele unor clădiri din apropiere.

Marți, Tiraspolul a reclamat atacarea a două turnuri de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea transnistreană.

Omul lui Zelenski s-a oferit să-i „rezolve” pe transnistreni. Reacția Moscovei

Declarația sa survine după seria de atacuri cu autor necunoscut care au avut loc în ultimele zile în Transnistria. Un prim atac, cu lansatoare de grenade, a avut loc luni asupra „ministerului” transnistrean al securității. 

Marți au fost atacate două antene radio-TV, o unitate militară și aerodromul militar de lângă Tiraspol. 

Autoritățile separatiste transnistrene au anunțat miercuri că în timpul nopții au fost trase focuri de armă dinspre Ucraina asupra satului Cobasna, unde se află un mare depozit rusesc de armament și muniții din perioada sovietică. 

Potrivit politics.md, autoritățile de la Chișinău au confirmat că s-au auzit focuri de armă, dar la granița cu Ucraina, la circa 2 kilometri de respectivul depozit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.