man Model National Știri

După Poliție, și capul Bisericii Ortodoxe din Ucraina le cere credincioșilor să stea acasă de Sfintele Paști în zonele cu lupte

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Capul Bisericii ortodoxe din Ucraina, mitropolitul Epifanie, le-a cerut miercuri preoților și credincioșilor să evite participarea la slujbe în noaptea de Înviere în zonele unde au loc lupte, existând temerea că bombardamentele ruse vor continua în perioada Paștelui ortodox, relatează agenția Reuters citată de Agerpres.

Anterior, după cum a relatat ActiveNews, autoritățile polițienești anunțaseră că în zonele unde sunte declarate stări de asediu sunt interzise slujbele de Sfintele Paști, din Săptămâna Mare și noaptea de Înviere.

Mitropolitul a afirmat într-o alocuțiune televizată că nu are prea mare încredere că pauza în bombardamente propusă de biserica ucraineană în această perioadă va rezista.

„E greu de crezut că se va întâmpla (o pauză în bombardamente), pentru că inamicul încearcă să ne distrugă complet”, a spus Epifanie. Slujba de Paște se poate ține dimineața ori după-amiaza și preoții să încerce să evite formarea de mulțimi în biserici, a mai adăugat mitropolitul, potrivit căruia credincioșii pot urmări de asemenea slujba la televizor sau pe internet, mai scriu sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.