anti-România Life Lifestyle National Natural Technology

Guvernul lui Iohannis – PSD/PNL, pregătește marea trădare națională: Legea offshore/onshore

Modificările Legii offshore vor fi dezbătute în procedură de urgenţă, săptămâna aceasta, în Senat, în calitate de primă cameră sesizată. Proiectul reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră şi prevede că statul român are dreptul de preemţiune la achiziţia acestor resurse. Formatul noii legi offshore este total în defavoarea statului român și favorabil investitorilor străini, fapt ce se poate traduce ca un act de trădare națională, de aici și graba cu care se încearcă adoptarea.

Documentul asumat de către liderii PNL, PSD și UDMR prevede că 60 de procente din veniturile obținute prin exploatarea gazelor naturale din perimetrul maritim vor reveni statului, iar 40% investitorilor. De asemenea, România nu va avea drept de preemțiune la cumpărarea gazelor extrase, iar surplusul va fi exportat. Proiectul stabilește același cadru fiscal și pentru onshore, perimetrele petroliere terestre de adâncime.

Mâine, la dezbaterea „Ora guvernului” din plenul Camerei Deputaților este așteptat ministrul de interne, liberalul Lucian Bode, pentru a explica, la solicitarea grupului AUR, calitatea pe care o deține Raed Arafat în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență. În comisiile de specialitate, deputații urmează să reanalizeze proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, după ce nu au obținut săptămâna trecută în plen voturile necesare pentru respingere.

De asemenea, sunt așteptate în circuitul legislativ și alte măsuri incluse în pachetul „Sprijin pentru România”. Săptămâna trecută au fost adoptate primele două măsuri: majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei în agricultură și industria alimentară și dublarea cotei de hrană pentru pacienții internați.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.