man Model National Știri

Cauzele incendiului de la Catedrala Nôtre-Dame din Paris, încă neelucidate la 3 ani de la producerea acestuia. Slujba din Vinerea Mare a fost oficiată în aer liber, la fel cum va fi și cea din duminica Paștilor catolice

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Anchetatorii au urmărit mai multe piste care s-ar fi putut afla la originea incendiului, printre care un rest de la o țigară rămasă aprinsă, un scurtcircuit sau o conexiune electrică defectuoasă.

În 2019, prima suspiciune a fost legată de niște muncitori care ar fi încălcat interdicția de a fuma în interiorul șantierului. Ipoteza a fost negată vehement de reprezentanții companiei de construcții. În general, anchetatorii merg pe ideea că focul nu a fost pus intenționat, ci că a izbucnit accidental.

Câteva sute de persoane s-au adunat vineri, 15 aprilie 2022, pe Île de la Cité, o insulă din fluviul Sena, pentru a asculta slujba la umbra macaralei și a schelelor care au învelit catedrala datând din secolul al XII-lea după incendiul din 2019.

„Credem că ești aici cu noi, alături de noi, pentru a ne reda pacea în mijlocul furtunii”, s-a rugat rectorul catedralei, Patrick Chauvet, pe esplanada din fața celebrului monument.

Preotul catolic a oficiat slujba religioasă alături de arhiepiscopul Georges Pontier, care administrează temporar Arhidioceza Parisului, după ce Michel Aupetit a demisionat anul trecut.

O altă slujbă este programată să se desfășoare pe esplanada din fața catedralei în ziua Paștilor catolice, care vor fi sărbătorite duminică, 17 aprilie 2022.

Catedrala Nôtre-Dame este unul dintre cele mai îndrăgite simboluri ale Parisului și unul dintre cele mai importante obiective turistice din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.