man Model National Social

ARAFAT: Activitățile la care participă mai mult de 1.000 de persoane, în interior sau în aer liber, INTERZISE, până la 31 martie. Meciurile se vor disputa fără spectatori. REMEMBER PLANDEMIA 2020

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

ARTICOL PUBLICAT INIȚIAL PE 8 MARTIE 2020. SERIA REMEMBER „PANDEMIA”. FALSUL ȘEF AL DSU RAED ARAFAT FACE PRIMII PAȘI PENTRU ÎNCHIDEREA BISERICILOR.

Articolul original: 

Autoritățile au interzis, de duminică, activitățile publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane, fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, dacă la eveniment participă mai puțin de 1.000 de persoane, decizia interzicerii unei astfel de activități va fi luată la nivel local.

Decizia a fost luată în contextul prevenirii unei răspândiri a coronavirusului în România și este valabilă până la 31 martie și poate fi prelungită. [După cum a și fost – n.n. 31.03.2022]

Raed Arafat a subliniat că românii carantinați în alte țări nu vor mai sta în izolare în cazul în care vin acasă, dacă au certificat medical că nu sunt infectați.Totodată, cei aflați în carantină și care vor să plece în străinătate nu pot părăsi domiciliul, a adăugat el.

Școlile în care va fi depistat cel puțin un caz de coronavirus vor fi închise, conform unei proceduri adoptate de autorități, a mai spus Arafat. 

Acesta a mai spus că este pentru prima dată când astfel de măsuri se iau pe teritoriul României.

„De astăzi (duminică – n.r.) intră în aplicare aceste reguli. Știm și ne cerem scuze că această măsura va produce nemulțumiri și un disconfort pentru unele persoane sau unele entități, cluburi, etc, dar este o discuție amplă care a avut loc, ședința de alaltăieri a durat aproape 6 ore în care s-au discutat aceste lucruri”, a afirmat Raed Arafat, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul MAI.

De asemenea, Raed Arafat le-a recomandat tuturor românilor care vor să vină în țară din străinătate să nu ajungă în România dacă vin din zonele afectate de infecțiile de coronavirus.

„Cetățenii să evite călătoriile în zonele afectate, iar cetățenii români aflați în zonele afectate să evite deplasarea. Dacă ei se află în zonele afectate și venind aici la părinți, bunici, la persoane în vârstă și aducând aici riscul infectării, nu face decât să pună în pericol viața lor. De aceea recomandăm evitarea la maxim a deplasării din zonele afectate către țară. Situația e bineînțeles temporară, însă necesită implicarea noastră a tuturor și colaborarea noastră la toate nivelurile, la nivelul autorităților, comunităților locale și al fiecărui individ. Cetățenii români care vin din zonele afectate li se vor aplica regulile pe care le cunoașteți, carantina sau autoizolarea”, a subliniat Arafat.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *