man Model National Știri

Zelenski i-a cerut lui Biden să NU îl sancționeze pe oligarhul rus Roman Abramovici, deoarece speră că acesta ar putea ajuta la medierea negocierilor de pace cu Putin

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

  • Oligarhul rus Roman Abramovici a scăpat în mare măsură de sancțiuni din partea Statelor Unite, chiar dacă Europa și Marea Britanie l-au lovit cu interdicții de călătorie și înghețarea activelor
  • Miercuri, The Wall Street Journal a relatat că Zelenski i-a cerut lui Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să amâne sancțiunile contra miliardarului rus, deoarece acesta ar putea ajuta la negocierile de pace
  • Abramovici este acuzat că are legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin
  • Reprezentantul lui Abramovici a declarat, însă, că acesta a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a promova pacea
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui american Joe Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să nu impună sancțiuni împotriva oligarhului rus Roman Abramovici, deoarece acesta s-ar putea dovedi un intermediar util în discuțiile de pace cu Moscova, transmite Daily Mail, citând The Wall Street Journal.

În consecință, Casa Albă a convins Departamentul Trezoreriei să nu pună în aplicare planurile vizându-l pe Abramovici, alături de alți ruși bogați care au legături cu Vladimir Putin.

Aceste dezvăluiri explică modul în care unul dintre cei mai bogați oameni din lume a evitat să fie sancționat de Statele Unite, chiar dacă Marea Britanie și Uniunea Europeană i-au impus interdicții de călătorie și i-au înghețat din active.

Surse la curent cu convorbirile dintre cei doi președinți au declarat pentru ziar că Biden l-a consultat pe Zelenski referitor la o serie de sancțiuni, printre care și unele care l-ar afecta pe proprietarul, în vârstă de 55 de ani, al clubului de fotbal Chelsea. 

Casa Albă a refuzat să comenteze.

„Nu vom face publice conversațiile private dintre președintele Biden și președintele Zelenski”, a declarat Emily Horne, o purtătoare de cuvânt a Consiliului Național de Securitate.

Departamentul Trezoreriei nu a răspuns la o solicitare de comentarii. 

„Pentru negocieri, și în interesul reușitei acestora, nu este de folos să comentăm procesul și nici implicarea lui Abramovici”, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

„După cum am mai spus anterior, în urma mai multor solicitări, inclusiv din partea organizațiilor evreiești din Ucraina, el a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a sprijini eforturile menite să restabilească pacea cât mai curând posibil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.