man Model National Știri

Summitul NATO-UE la Bruxelles. Iohannis: NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România. Voi prezenta aliaților îngrijorările legate de Republica Moldova

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Liderii NATO s-au întrunit joi la Bruxelles pentru a analiza modalitățile în care ar putea oferi mai mult sprijin Ucrainei pentru ca această țară să se poată apăra de invazia Rusiei și pentru a consolida flancul estic al Alianței cu 4 noi batalioane, în Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria, transmite agenția EFE, citată de Agerpres. Cu o zi înainte, premierul Canadei, Justin Trudeau, a făcut apel în Parlamentul U.E. la trimiterea către Ucraina a unui sprijin atât umanitar, cât și militar

Șefii de stat și de guvern din cele 30 de țări aliate se întâlnesc la Bruxelles pentru a-și arăta unitatea în fața agresiunii declanșate de președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni la care va participa prin videoconferință și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Suntem uniți în condamnarea agresiunii neprovocate a Kremlinului și hotărâți să continuăm să impunem costuri Rusiei pentru a pune capăt acestui război brutal” care împlinește joi o lună de la declanșare, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la începerea summitului extraordinar. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.