man Model National Știri

Mujahedinii ceceni susțin că au cucerit Mariupolul alături de forțele armate ruse

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Trupele speciale cecene, care luptă pentru Rusia, susțin că au cucerit orașul Mariupol, iar acum îl „curăță de naziștii” din Batalionul Azov. În ultimele zile, trupele ucrainene și cele rusești au dus lupte grele în acest oraș, care este deosebit de important pentru forțele rusești. Prin această ocupare ucrainenii nu mai au acces la Marea Azov, informează Știri pe Surse.

Această mutare le oferă un avantaj deosebit rușilor pe teren: pot avansa mult mai ușor spre Odesa, o altă poziție strategică pentru care se dau lupte.

Pentru a prelua tot brațul cu ieșire la mare, rușii trebuie să mai treacă de Nykolaev, oraș înconjurat de truoe rusești. Marele lor avantaj e că deja au cucerit deja Herson și Berdiansk.

Rusia a declarat vineri că forțele sale „strâng lațul” în jurul Mariupolului, unde se estimează că 80% din locuințe au fost avariate și aproximativ 1.000 de persoane ar putea fi încă blocate în adăposturi improvizate, precum cel de sub teatrul distrus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.