finance Politică Politics Societate

RAZBOI IN UCRAINA: PRESEDINTELE ARATA CU DEGETUL SPRE OCCIDENT – Zelenski: “In aceasta dimineata ne aparam singuri tara”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski (foto stanga) arata cu degetul spre Occident dupa ce capitala Kiev a fost lovita de rachete rusesti vineri dimineata, 25 februarie 2022:
„In aceasta dimineata ne aparam singuri tara”.

Zelensky a declarat ca agresiunea Rusiei asupra tarii sale arata ca sanctiunile impuse Moscovei de Occident nu sunt suficiente, potrivit Reuters, citat de digi 24.
Presedintele Ucrainei si-a exprimat regretul ca lumea continua sa observe de la distanta ce se intampla in Ucraina. Intr-un discurs televizat, Zelenski a spus ca atacurile ruse au avut tinte atat militare, cat si civile.

Armata rusa avanseaza vineri spre Kiev, capitala Ucrainei. Ministerul ucrainean al Apararii a anuntat ca trupele de asalt aeropurtate au aruncat in aer un pod peste raul Teteriv la Ivankiv, situat la aproximativ 50 de kilometri nord de Kiev, intr-un efort de a impiedica o coloana de forte ruse sa avanseze spre capitala, Potrivit armatei ucrainiene ca avansul rusesc a fost oprit.
Facilitatile de la fosta centrala nucleara de la Cernobil au fost capturate joi de fortele rusesti, dupa ce Moscova a lansat o invazie de amploare a Ucrainei, a declarat un consilier al presedintelui ucrainean. Centralele nucleare operationale din Ucraina functioneaza in siguranta si nu au avut loc „distrugeri” la facilitatile de la fosta centrala nucleara de la Cernobil, a anuntat Agentia Internationala pentru Energie Atomica, citand o notificare trimisa de Autoritatea pentru reglementare a energiei nucleare din Ucraina.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *