man Model National Opinii

Greva salariaților STB a afectat sute de călători

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

În această dimineață a fost declanșată greva salariaților STB care au mai multe nemulțumiri. Liderii sindicali îl acuză pe directorul general al Societății de Transport București, că nu ar vrea să înceapă discuțiile pentru contractul colectiv de muncă. Și cer imperativ majorări salariale de 200 de lei. Salariul mediu al unui șofer STB este 4.100 – 4.200 de lei.

Această grevă a produs haos în București. Sute de călători au așteptat zeci de minute în stațiile STB și au afirmat faptul că nu știau de această grevă. Călătorii nu pot cere informații la punctele de vânzare pentru că aceștia sunt închise dar în același timp, numărul de Call Center al STB nu este disponibil. Prin urmare călătorii care nu acces online la informații au rămas neinformați cu privire la această grevă. Prefectura București le-a cerut polițiștilor și jandarmilor să meargă în stații să să îi anunțe oameni să nu aștepte pentru că este grevă. 

Acest haos nu a ocolit Metrorex sau circulația rutieră. Traficul este blocat și la această oră, mai ales că anumiți călători au fost nevoiți să apeleze la serviciile de taximetrie pentru a ajunge la locul de muncă sau la destinația dorită. În ceea ce privește fluxul călătorilor la metrou, acesta a crescut iar Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență ( Piața Unirii, Dristor, , Piața Victoriei, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord).

Reprezentații STB menționează că se va adresa instanței pentru a declara greva ilegală și pentru recuperarea prejudiciului.

Călătorii nemulțumiți de această situație au adresat mai multe comentarii pe o pagină de Facebook cu denumirea Societatea de Transport București STB SA. Mulți dintre aceștia au pus problema prelungirii abonamentelor cu o zi, având în vedere că nu au beneficiat de un serviciu pe care l-au plătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.