man Model National Știri

Dictatura COVID se fâsâie și în Marea Britanie

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Valul Omicron a depășit vârful în Marea Britanie și numărul de infectări a început deja să scadă la toate grupele de vârstă și în aproape toate regiunile.

Anunțul a fost făcut pe 13 ianuarie de către Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College London și conducătorul aplicației ZOE COVID Study.

Datele înregistrate de ZOE sugerează, a spus Spector, că numărul internărilor în spital, al deceselor și informațiile timpurii privind gravitatea Omicron „arată pozitiv”.

Simptomele COVID-19, a mai adăugat epidemiologul citat de Epoch Times, sunt acum, „pentru prima oară în această iarnă, mai apropiate de cele ale răcelii și gripei și nu mai pot fi deosebite”.

Tim Spector a estimat de asemenea că, deși nu se așteaptă ca cifrele să ajungă la zero, Omicron „va continua probabil să circule la niveluri gestionabile în rândul populației până spre sfârșitul primăverii”.

Și alți specialiști britanici prezic că pandemia COVID se va transforma curând în endemie (cazuri sporadice), asemenea răcelilor și gripelor sezoniere.

Profesorul David Heymann, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a declarat pe 11 ianuarie că Marea Britanie a atins un nivel înalt de imunitate a populației și este probabil „țara cea mai apropiată de ieșirea din pandemie, dacă nu cumva a și ieșit, iar boala a devenit endemică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *