man Model National Știri

Grecia începe vaccinarea cu a patra doză. Ce persoane sunt vizate

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Autoritățile sanitare din Grecia au aprobat administrarea unei a patra doze de vaccin împotriva coronavirusului persoanelor cu sistemul imunitar compromis, transmite Politico.

Comitetul Național de Vaccinare a decis că acest grup ar trebui să poată primi a patra doză la o perioadă cuprinsă între trei și șase luni de la cea de-a treia, iar administrarea ar trebui să înceapă în curând.

Decizia se referă la pacienții cu boli hematologice și oncologice care urmează un tratament, la persoanele care primesc medicamente imunosupresoare, la cei care au primit un transplant și la pacienții cu boli reumatice sau insuficiență renală.

Marios Themistocleous, secretar general în cadrul Ministerului Sănătății, a declarat pentru televiziunea locală că nu s-a discutat până acum despre extinderea celei de-a patra doze la restul populației, adăugând că speră că nu va fi nevoie de acest lucru.

„Administrarea celei de-a patra doze este ceva pentru viitor, pe baza schimbării datelor epidemiologice și clinice”, a declarat șefa comitetului de vaccinare, Maria Theodoridou, adăugând că, pentru moment, administrarea celei de-a treia doze are prioritate.

La sfârșitul lunii decembrie, Israelul a devenit prima țară care a oferit o a patra doză persoanelor în vârstă și lucrătorilor din domeniul sănătății. 

Luna trecută, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că programele de doze de rapel „sunt susceptibile să prelungească pandemia, mai degrabă decât să o încheie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *