man Model National Știri

Djokovic clarifică dezinformările apărute în spațiul public: Am participat la un eveniment în timp ce eram pozitiv, dar nu știam la momentul respectiv. A fost o eroare umană și cu siguranță nu act deliberat

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Novak Djokovic a recunoscut că a participat la un eveniment unde a înmânat premii unor copii în timp ce era pozitiv la Covid, doar că, sportivul nu știa la momentul respectiv că este infectat, relatează ziarul Daily Mail.

Declarația sa publică survine în contextul în care presa germană susține că există posibile neconcordanțe în rezultatele testelor efectuate de tenismenul din Serbia, ceea ce i-ar putea crea noi probleme cu viza.

Într-o postare pe Instagram, miercuri, jucătorul de 34 de ani a atacat ‘dezinformarea’ și a afirmat că abia după eveniment a aflat că a fost pozitiv la Covid.

Însă sârbul a recunoscut că a realizat atunci un interviu în persoană cu ziarul francez L’Équipe știind că era pozitiv, o greșeală pe care a pus-o pe seama unei ‘erori de judecată’.

De asemenea, el a recunoscut că agentul său a făcut o eroare administrativă și a bifat din greșeală o căsuță incorectă cu privire la istoricul său de călătorie.

Acum, ministrul australian al imigrației, Alex Hawke, a declarat că ia în considerare posibilitatea de a anula viza încă o dată, deoarece au apărut noi îndoieli.

În lunga sa postare pe rețelele de socializare, Djokovic a scris: 

„Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activitățile mele și participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid. Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a liniști opinia publică în privința prezenței mele în Australia și să răspund la chestiuni care sunt foarte stresante și preocupante pentru familia mea,

Vreau să subliniez că am făcut tot posibilul pentru a asigura siguranța fiecăruia și am respectat obligațiile în materie de testare. Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Deși nu prezentau niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudență am efectuat în aceeași zi un test PCR oficial și aprobat.

A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii și am făcut din nou un test antigenic rapid și am fost negativ. Eram asimptomatic și mă simțeam bine, nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment. A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu și o ședință foto pentru L’Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepția interviului pentru L’Equipe. M-am simțit obligat să merg să realizez interviul pentru L’Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanțarea socială și am purtat mască, cu excepția portretului foto făcut.

După aceea am revenit acasă, după interviu pentru a mă izola pe durata perioadei impuse, dar, recunosc a fost o eroare de judecată și recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament. În ceea ce privește declarația de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, așa cum le-am spus fucționarilor de la imigrare la sosire, iar agentul meu și-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greșită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia. A fost o eroare umană și cu siguranță nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială și aceste greșeli se pot produce.

Deși am apreciat că era important să abordez și să clarific aceste informații eronate, eu nu voi face niciun alt comentariu, din respect pentru guvernul australian, autorități și procesul în curs. Întotdeauna este o onoare și un privilegiu să particip la Openul Australiei și nu vreau altceva decât să mă întrec cu cei mai buni jucători din lume în fața unuia din cel mai minunat public din lume”, a transmis  Djokovic, tradus de jurnaliștii de la Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *