man Model National Știri

PROCESUL kafkian al lui NOVAK DJOKOVIC. Transmisie ÎN DIRECT. Nr 1 al tenisului a ieșit pentru prima oară din Centrul de detenție pentru a putea urmări ședința instanței. Guvernul: Djokovic este nevaccinat și prezintă un risc pentru oameni și Australia

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

A început PROCESUL kafkian al lui NOVAK DJOKOVIC. ActiveNews preia transmisia ÎN DIRECT de la Melbourne din sala de judecată. În fapt, Curtea australiană a blocat transmisia din „motive tehnice” pentru publicul general. O televiziune sârbă din Republica Srbska a reușit să obțină legătura și noi am redăt imaginile prin intermediul acesteia. ACTUALIZARE: Am schimbat transmisia din motive tehnice.

O primă victorie (temporară): Judecătorul Anthony Kelly, care audiază apelul lui Novak Djokovic împotriva deportării, a ordonat ca Forțele de Frontieră Australiane să-l elibereze pe starul tenisului dintr-un centru de detenție pentru imigranți din Melbourne, astfel încât să poată urmări ședința virtuală în instanță în urma unei serii de probleme tehnice. Novak a fost încurajat duminică de suporteri sârbi, din stradă, după cum ActiveNews a publicat în cursul zilei (foto/video aici).

Ordinul este valabil pentru luni „și în fiecare zi după aceea, inclusiv la pronunțarea Hotărârii, pentru a-i permite să rămână acolo până la încheierea fiecărei audieri și pentru a-și asigura revenirea în siguranță la detenție la încheierea fiecărei audieri.”, informează reporterul Rohan Smith de la News.com.au.

Sârbul se apără exemplar prin echipa lui de avocați.

Ora 2.55, ora României. Momentan conexiunea a căzut. Se așteaptă revenirea ei.

3.10. S-a reluat transmisia în direct. Sonorizarea lasă de dorit.

4.00. După cum informează Eurosport avocatul lui Djokovic a reiterat că tenismenul are un anumit nivel de imunitate naturală pentru că a suferit recent de covid-19. Nicholas Wood a declarat că vaccinarea nu este recomandabilă în aceste condiții și ar avea o utilitate limitată pentru cineva care a fost recent infectat cu COVID-19, la care se adaugă posibilele riscuri de reacții adverse. Adică, din motive medicale, Djokovic nu poate fi vaccinat oricum și de aceea a cerut o scutire temporară de la vaccin.

4.30. Se pronunță Christopher Tran, în numele Ministrului Afacerilor Interne.

„Djokovic este nevaccinat și prezintă un risc pentru oameni și pentru sistemul de sănătate din Australia”, a declarat Guvernul într-un document de 13 pagini depus la Tribunal.

Afirmația frizează absurdul kafkian știut fiind deja prin certificări științifice că orice vaccinat transmite boala, se îmbolnăvește și chiar și moare, cu tot cu mască.

La orele 5 ora României, Curtea a intrat într-o pauză de o oră și 15 minute. Revenim cu noutăți în cursul dimineții.

CONTEXT

Nr. 1 mondial al tenisului, Novak Djokovic, nevaccinat Covid și un opozant al vaccinării obligatorii, este reținut de miercuri de către autoritățile australiene după ce i s-a interzis să intre în țară pentru a participa la Australian Open, deși avea o viză aprobată în acest sens, conform normelor solicitate de Ministerul Sănătății din Australiei.

El și-a petrecut Crăciunul (sârbii sărbătoresc pe data de 7 decembrie, pe stil vechi) închis, dar cu o slujbă susținută în stradă de sârbii din Melbourne, după ce i s-a refuzat mutarea solicitată oficial chiar de către statul sârb, și cu un meniu compus din pâine mucegăită și mâncare cu viermi.

Prin decizia arbitrară a autorităților totalitarist-vacciniste din Australia, Novak Djokovic a devenit și un simbol mondial al mișcării anti-vaccinare obligatorie.

ActiveNews a sintetizat duminică un interviu-investigație care face mare vâlvă în presa australiană, pe alocuri încă liberă. Interviul tânărului reporter sportiv australian Paul Sakkal de la The Age, preluat și de Adevărul a fost distribuit și de Ben Rothenberg, un jurnalist cu o reputație internațională. Iată concluziile discuției:

Într-o primă fază, când a fost întrebat despre sosirea lui Djokovici în Australia, prim-ministrul Scott Morrison a spus că, dacă Nole are scutire medicală, atunci va intra în Australia, ca orice alt om care deține un asemenea document. Ulterior însă, Morrison și-a schimbat radical discursul, când a văzut furtuna stârnită de postarea lui Nole pe Instagram, din care reieșea că a pornit spre Melbourne. 

*Alți trei jucători au intrat deja în Australia, pe baza unei scutiri identice cu cea pe care a primit-o Djokovici. Unde s-a făcut însă diferența? Acești jucători nevaccinați, scutiți de două comisii care le-au analizat dosarele, aveau mai multe acte doveditoare că nu se pot vaccina. Semnate de mai mulți medici. Prin comparație, Nole a avut un singur document de scutire, cu antetul Federației Australiene de Tenis. 

*S-au format două comisii, pentru a analiza cererile jucătorilor nevaccinați care voiau să joace la Australian Open, pe baza unor scutiri medicale. O comisie a fost din partea Tennis Australia (n.r. – federația de tenis), formată de imunologi și epidemiologi. Iar cealaltă comisie medicală a fost formată de Statul Victoria, din care făceau parte alți experți. Dosarele primite de aceste comisii (n.r. – 26 în total) nu conțineau numele solicitantului și nici țara lui de origine. Practic, experții din aceste două comisii nu știau dacă analizează dosarul de scutire depus de Djokovici sau de alt jucător. Aceste două comisii au aprobat, în unanimitate, dosarul lui Djokovici pentru scutire medicală de la vaccinare.

N-a existat nici măcar un om care să se fi opus acordării scutirii medicale. Iar directorul Australian Open, Craig Tiley a ținut foarte mult să evidențieze componența acestor comisii, spunând că era, practic, imposibil să ai oameni mai credibili, mai pricepuți decât cei care au analizat dosarele. Încă o dată: vorbim despre medici, cei mai buni în domeniile lor!

Acum, apare o întrebare: de ce, în ultimele două săptămâni, au fost lăsați în Australia doi jucători nevaccinați, folosindu-se de o scutire identică, exact ca cea primită de Djokovici?”

TRANSMISIA TELEVIZIUNII SÂRBEȘTI DIN RS:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.