man Model National Știri

Intimidările Jandarmeriei continuă: astăzi, mascații i-au bătut la ușă senatorului Claudiu Târziu (AUR) ca să-i înmâneze o amendă pentru nepurtarea măștii. De ce nu e amendat Iohannis că umblă fără mască?

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) este cea mai recentă victimă a abuzurilor Jandarmeriei care, în loc să trimită procesele verbale prin poștă, își transformă angajații în curieri. Copreședintele AUR a fost trezit azi la prima oră de bătăi puternice în ușă: trei mascați veniseră să-i înmâneze personal o amendă pentru nepurtarea măștii. 

„Operațiune de intimidare, la prima oră a dimineții. 

Azi, la ora 8.00, trei jandarmi erau cît pe ce să spargă ușa apartamentului meu cu pumnii, trezind un bloc întreg și sperindu-mi copiii. Pricina? Ca să ne înmîneze două amenzi, mie și soției, pentru nepurtarea măștii la un eveniment de depunere de coroane, organizat în cinstea eroilor români. 

Care era urgența? De ce nu s-a folosit poșta, ca și pînă acum? 

Am mai primit amenzi, pentru organizare de proteste, dar prin poștă, niciodată în această manieră brutală. 

La întrebările mele legitime, jandarmii au pretins că asta e procedura, sa rupă ușa peste mine dis-de-dimineață.

Dacă un senator al României este tratat ca un infractor, la ce se poate aștepta un om fără funcție de demnitate publică? 

Ăsta să fie mesajul, de intimidare nu atît a mea, cît a altora? 

Cine și de ce a dat acest ordin, care vizează intimidarea, abuzul și presiunea, și care produce traume și un prejudiciu de imagine?  

Cum va plăti Jandarmeria Română aceste fapte?

Înțeleg că, în mod previzibil, generalul Ciucă a coborât milităria din pod și că sistemul e dispus la orice. 

Colaboratorul ActiveNews, col (r) Florin Șinca a comentat la postarea senatorului Claudiu Târziu: „Trebuie interpelat ministrul Bode, de la el a venit ordinul. Ținta se întrevede, disproporția între acțiunea în sine și obiectul ei este vădită. Prigoana continuă”.
Dacă, în cazul familiei Târziu, pretextul amenzii a fost nepurtarea măștii la o depunere de coroane de flori, ne întrebăm dacă și președintelui Klaus Iohannis i-au dat jandarmii vreo amendă pentru că n-a purtat mască la depunerea unei jerbe pe 21 decembrie pentru eroii Revoluției:
 
Pentru Klaus Iohannis aceasta nu este o situație singulară în care, să zicem, din respect pentru solemnitatea momentului, a omis să-și pună masca. El a fost surprins în nenumărate alte situații sfidând legile pandemice impuse cu maximum exces de zel de aparatul represiv din subordinea sa. Un exemplu, în afară de congresul PNL, ar fi participarea la o festivitate a Bisericii Lutherane din Sibiu, unde Iohannis a fost surprins fără mască, deși toată lumea, inclusiv prim-preotul, purta mască. După ce s-a argumentat că nu poate fi amendat pentru că nu a fost reclamat, președintele s-a ales din partea unui sibian cu o sesizare care a fost repede rezolvată cu „NUP” de slugile lui credincioase din Poliție: Răspunsul banal pe care l-a dat IPJ Sibiu cetățeanului care i-a reclamat pe Klaus și Carmen Iohannis că nu au purtat mască.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *